Γαλλία: Επεισόδια μεταξύ κίτρινων γιλέκων και αστυνομίας -Επεσαν δακρυγόνα και σφαίρες [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαλλία: Επεισόδια μεταξύ κίτρινων γιλέκων και αστυνομίας -Επεσαν δακρυγόνα και σφαίρες [εικόνες]

Αψίδα Θριάμβου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων έφτασαν στην Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο του Παρισιού, αφού έκαναν μία πορεία τριών ωρών στην γαλλική πρωτεύουσα κι ενώ πραγματοποιούν ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην 11:00 σήμερα τοπική ώρα, έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ έφτασαν στην Αψίδα του Θριάμβου πριν από μία ώρα.

Ωστόσο επικράτησε ένταση στο σημείο αφού διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά της αστυνομίας που βρίσκονταν κοντά στην Αψίδα και η γαλλική αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Ενταση επικράτησε μεταξύ κίτρινων γιλέκων και αστυνομίας στην Αψιδα του Θριάμβου

Περί τις 84.000 άτομα διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Γαλλία στο πλαίσιο της 9ης κινητοποίησης των κίτρινων γιλέκων, έναντι 50.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για 244 προσαγωγές στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας.

Στο Παρίσι, όπου 8.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία ειρηνικά και χωρίς σοβαρά επεισόδια, «η υπευθυνότητα επικράτησε της τάσης για σύγκρουση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Δακρυγόνα έπεσαν στο σημείο
Γυαλιά καρφια από τη συμπλοκή κίτρινων γιλέκων και αστυνομίας με μπουκάλια και πλαστικές σφαίρες
Φωτιές σε κάδους σκουπιδιών
Η αστυνομία εριξε κατά των διαδηλωτών πλαστικές σφαίρες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία κίτρινα γιλέκα Αψίδα Θριάμβου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ