Σε θρίαμβο βαδίζει ο Ολάντ - Κερδίζει τον πρώτο γύρο με 28,4% - iefimerida.gr

Σε θρίαμβο βαδίζει ο Ολάντ - Κερδίζει τον πρώτο γύρο με 28,4%

Προβάδισμα στον Φρανσουά Ολάντ δίνουν τα exit polls στη Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, φαίνεται να έχει πλέον καθαρά προβάδισμα για την προεδρική εκλογή της 6ης Μαΐου στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα επίσημα exit poll ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 28,4%. Ο σημερινός πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μόλις το 25,5% και η Μαρί Λεπέν του Εθνικού Μετώπου, 20%. Μεγάλη απόκλιση παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις για τον αριστερό Ζαν Λικ Μελανσόν (11%-18%), ενώ το ποσοστό του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού κυμαίνεται στο 10%-12%.

Το 2007 ο Νικολά Σαρκοζί είχε συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο το 31,18% έναντι του 25,87 της υποψήφιας των Σοσιλαιστών και πρώην συζύγου του Ολάντ Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Στις υπερπόντιες κτήσεις, όπου έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της RTBF ο Φρανσουά Ολάντ έχει με άνεση κερδίσει την πρώτη θέση.
Συγκεκριμένα, μάλιστα, στις Αντίλες στο νησί της Γκουαδελούπης συγκέντρωσε το 57% έναντι 23,4% για τον Σαρκοζί.
Το 2007 ο Σαρκοζί είχε 42,63% έναντι της Ρουαγιάλ 26,64%.
Η προσέλευση αναμένεται τελικά να φθάσει, ή να ξεπεράσει, το 80% αφού τα ποσοστά στις πέντε το απόγευμα τοπική ώρα έφθαναν το 70,59% επιβεβαιώνοντας την τάση που είχε διαμορφωθεί από το μεσημέρι με προσέλευση 28,29%.
Η προσέλευση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις απαισιόδοξες προβλέψεις που έδιναν μια υψηλή αποχή της τάξεως 28%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ