Ο βομβαρδισμός του Πειραιά το1944 -Οταν οι σύμμαχοι σφυροκόπησαν τους Γερμανούς, αλλά ισοπέδωσαν το λιμάνι [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο βομβαρδισμός του Πειραιά το1944 -Οταν οι σύμμαχοι σφυροκόπησαν τους Γερμανούς, αλλά ισοπέδωσαν το λιμάνι [βίντεο]

Το βομβαρδισμένο τοπίο στην καταστροφή του Πειραιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 11 Ιανουαρίου 1944 αγγλικά αεροσκάφη βομβάρδισαν γερμανικούς στόχους στον Πειραιά από Ο βομβαρδισμός του λιμανιού ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και διήρκησε 3 ώρες.

Από το ανηλεές σφυροκόπημα η πόλη υπέστη τεράστιες καταστροφές, ενώ τα θύματα έφτασαν τις 5.500.

Ηταν ο σφοδρότερος αεροπορικός βομβαρδισμός που καταγράφηκε στην Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τους πολίτες του λιμανιού να πληρώνουν βαρύτατο φόρο αίματος.

Το λιμάνι του Πειραιά ήταν σημαντικός κόμβος στο δίκτυο εφοδιασμού των γερμανικών δυνάμεων στα Βαλκάνια και στο μέτωπο της Ιταλίας και οι σύμμαχοι ήθελαν να τους αποκόψουν.

Το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 84 βομβαρδιστικά Β-17 από την 5ην Πτέρυγα Βομβαρδισμού της 15ης Αεροπορικής Δύναμης με στόχο το ελληνικό λιμάνι.

Στο youtube υπάρχει ένα ενδιαφέρον βίντεο που είχε ετοιμάσει η Γ΄ Τάξη Πληροφορικής του δεύτερου ΕΠΑ.Λ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ