Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και πορεία προς το ΥΜΑΘ - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και πορεία προς το ΥΜΑΘ

Εκπαιδευτικοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο προς ψήφιση σχέδιο για τους διορισμούς την επόμενη τριετία, που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Σε δηλώσεις του στο σημείο ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Γιάννης Λαθήρας σημείωσε: «Επιτέλους να γίνουν διορισμοί με βάση τη συνολική προϋπηρεσία που έχουν και την ημερομηνία λήξεως του πτυχίου και όχι με αυτό το σύστημα που προωθείται. Με αυτόν τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί κατηγοριοποιούνται και μπαίνουν σε ένα αέναο παιχνίδι. Θα κυνηγάς να μπεις μπροστά και δε θα μπορείς. Θα σκοτώνεται για μια σύμβαση χωρίς δικαιώματα. Με το προσοντολόγιο καταργούνται οι προσωπικές σχέσεις δημιουργώντας ανασφάλεια στον καθένα».

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο προς ψήφιση σχέδιο για τους διορισμούς την επόμενη τριετία, που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ