«Πράσινο φως» από τον Ερντογάν για ανέγερση χριστιανικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη - iefimerida.gr

«Πράσινο φως» από τον Ερντογάν για ανέγερση χριστιανικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη

Χαρακτηριστική εικόνα από εκκλησία Ασσύριων / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» για την ανέγερση χριστιανικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναγείρεται νέα χριστιανική εκκλησία μετά το 1923.
Ο ναός θα υπάγεται στην Ασσυριακή Εκκλησία και η ανέγερσή του θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε δυο, περίπου, χρόνια.

Σύμφωνα με το Star, η τοποθεσία ανέγερσης εντοπίζεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ».

Ο ναός θα είναι χωρητικότητας 700 πιστών, μελών της Ασσυριακής Εκκλησίας, που έχουν ζήσει αλλεπάλληλους διωγμούς κατά το παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή της εκκλησίας θα χρηματοδοτηθεί από ένα ίδρυμα το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συριακής καταγωγής πολιτών (ορθόδοξων και καθολικών) που ζουν οι περισσότεροι στη νοτιοανατολική Τουρκία και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Άγκυρας είναι αμιγώς πολιτική και στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τουρκίας για ένταξή της στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ