Στη Γερμανική Σχολή η Μέρκελ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Στη Γερμανική Σχολή η Μέρκελ [εικόνες & βίντεο]

Ανγκελα Μέρκελ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Τη Γερμανική Σχολή Αθηνών επισκέφτηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της παραμονής της στην Αθήνα.

Στη συνέχεια η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην γερμανική πρεσβευτική κατοικία.

Σε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις διαδοχικές συναντήσεις πολιτικού χαρακτήρα η κυρία Μέρκελ έγινε δεκτή στο σχολικό συγκρότημα από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Γερμανικής Σχολής.

Την παράσταση πάντως έκλεψε η... επιτροπή υποδοχής της Γερμανίδας καγκελαρίου αποτελούμενος από τα νήπια του σχολείου, τα οποία την περίμεναν καρτερικά έως και 30 λεπτά πριν την άφιξη της σε τέλεια παράταξη!

Στη Γερμανική Σχολή η Μέρκελ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αφού είχε έναν σύντομο διάλογο με καθηγητές και μαθητές στους διαδρόμους της Γετμανικης Σχολής η κυρία Μέρκελ κατευθύνθηκε στο αμφιθέατρο όπου αυτήν την ώρα συζητάει με μαθητές της Γ' Λυκείου για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οικονομία αλλά και τους κινδύνους του εθνικισμού και του λαϊκισμού με τους οποίους έχουν τεθεί αντιμέτωποι πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί, ιδίως τα τελευταία χρόνια.

Στη Γερμανική Σχολή η Μέρκελ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Μάλιστα, στο πάνελ των εννέα μαθητών που είχε στηθεί στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής συμμετέχουν και δυο μαθητές που ξεχώρισαν σε ντιμπέιτ που διοργανώνει η ΕΡΤ στην Παλιά Βουλή. Ο λόγος για τους Θεοδώρα Σφακιανάκη και Άγγελος Πέτροβας οι οποίοι αναδείχθηκαν πρώτοι στη διαδικασία μεταξύ δεκάδων συνομηλίκων τους από πολλά σχολεία της χώρας.

Στη Γερμανική Σχολή η Μέρκελ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο της στο αμφιθέατρο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών η κυρία Μέρκελ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην εξέλιξη της συζήτησης η Γερμανίδα καγκελάριος δέχεται σειρά ερωτήσεων τόσο από τους μαθητές που συμμετέχουν στο πάνελ όσο και από το κοινό, το οποίο αποτελείται από μαθητές των δυο τελευταίων τάξεων του λυκείου.

Εξάλλου, πολλές από τις ερωτήσεις των μαθητών αφορούσαν στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, καθώς και στις ευρωπαϊκές προοπτικές της γείτονος.

Στη Γερμανική Σχολή η Μέρκελ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Στη Γερμανική Σχολή η Μέρκελ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Στη Γερμανική Σχολή η Μέρκελ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Στη Γερμανική Σχολή η Μέρκελ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Η άφιξη του Γερμανού πρέσβη στο αμφιθέατρο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ