H νέα Mercedes CLA είναι ιδιαίτερα δυναμική - iefimerida.gr

H νέα Mercedes CLA είναι ιδιαίτερα δυναμική

H νέα Mercedes CLA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα για τη δεύτερη γενιά της Mercedes CLA στη CES στο Λας Βέγκας και με την πρώτη ματιά γίνεται σαφής η προσπάθεια της γερμανικής εταιρείας να αναβαθμίσει το πιο μικρό τετράθυρο κουπέ της.

Έτσι λοιπόν η νέα CLA λοιπόν έχει μεγαλώσει κατά 48 χιλιοστά σε σχέση με την προκάτοχό της και φτάνει πια τα 4,69 μέτρα, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο φαρδιά κατά ολόκληρα 53 χιλιοστά. Γεγονός που αν μη τι άλλο την καθιστά πιο δυναμική, την ίδια στιγμή που ο κουπέ χαρακτήρας της τονίζεται κι άλλο από την πιο χυτή σχεδίαση του πίσω μέρους της οροφής της. Που λογικά δημιουργεί συνειρμούς με την πιο μεγάλη και σαφώς πιο ακριβή CLS.

Το εσωτερικό ακολουθεί τα ιδιαίτερα σύγχρονα πρότυπα της A-Class, με τον «ελεύθερο» πίνακα οργάνων και τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς, ενώ από κει και πέρα το σύστημα infotainment MBUX έχει εμπλουτιστεί με καινούργιες λειτουργίες, όπως είναι π.χ. ο Interior Assistant και μεταξύ των συστημάτων υποβοήθησης περιλαμβάνεται και αυτό της ημι- αυτόνομης οδήγησης.

Η αύξηση του μεταξονίου κατά 30 χιλιοστά (συνολικά 2.729 χιλιοστά) έχει βελτιώσει τους χώρους για τους επιβάτες, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει μειωθεί ελάχιστα -από τα 470 λίτρα της προηγούμενης γενιάς στα 460.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από τον τετρακύλινδρο βενζίνης των 1.330 κυβικών που είναι διαθέσιμος με 109, 136 και 163 ίππους (CLA 160, 180 και 200 αντίστοιχα) και τον επίσης τετρακύλινδρο diesel των 1.500 κυβικών με τους 116 ίππους (CLA 180 d). Στην κορυφή θα είναι φυσικά οι AMG, ενώ η γκάμα των αμαξωμάτων θα περιλαμβάνει και το ιδιαίτερο Shooting Brake.

Η νέα Mercedes CLA θα πωλείται από το Μάιο, ενώ για τον πρώτο χρόνο θα είναι διαθέσιμη και η ειδική έκδοση Edition 1.

H νέα Mercedes CLA είναι ιδιαίτερα δυναμική | iefimerida.gr 0
H νέα Mercedes CLA είναι ιδιαίτερα δυναμική | iefimerida.gr 1
H νέα Mercedes CLA είναι ιδιαίτερα δυναμική | iefimerida.gr 2
H νέα Mercedes CLA είναι ιδιαίτερα δυναμική | iefimerida.gr 3
H νέα Mercedes CLA είναι ιδιαίτερα δυναμική | iefimerida.gr 4
H νέα Mercedes CLA είναι ιδιαίτερα δυναμική | iefimerida.gr 5
H νέα Mercedes CLA είναι ιδιαίτερα δυναμική | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mercedes CLA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ