Συνέργειες άνω των 45 εκατ. από την συγχώνευση ΕΛΛΑΚΤΩΡ - ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος - iefimerida.gr

Συνέργειες άνω των 45 εκατ. από την συγχώνευση ΕΛΛΑΚΤΩΡ - ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα οφέλη της συγχώνευσης ΕΛΛΑΚΤΩΡ - ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος και τις προοπτικές του ομίλου ανέλυσαν σε επενδυτές στελέχη του ομίλου σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες.

Όπως σημείωσαν από την ενσωμάτωσης της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα προκύψουν συνέργειες άνω των 45 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. «Η πλήρης ενσωμάτωση της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη του ομίλου στις προοπτικές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και «αντανακλά τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τις δραστηριότητές μας και να εξελιχθούμε στον τομέα τον ΑΠΕ σε βασικό παίχτη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς,» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Σχολιάζοντας την χρηματιστηριακή εικόνα των δυο εταιριών σημείωσε ότι οι παρούσες αποτιμήσεις και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της ΕΛ.ΤΕΧ υπολείπονται σημαντικά της πραγματικής τους αξίας και έχουν επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες που ουδεμία σχέση έχουν με τις δυνατότητές τους ή τη δραστηριοποίησή τους, όπως οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και το γενικότερο επενδυτικό κλίμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Προβόπουλος, σημείωσε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση είναι αποτέλεσμα μίας εις βάθους διαδικασίας αξιολόγησης της συνολικής διάρθρωσης του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εντολή των μετόχων τον Ιούλιο του 2018 για απλοποίηση και εξορθολογισμό της εταιρικής δομής, για δημιουργία συνεργειών και για ενίσχυση των μακροπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξης. «Πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη συναλλαγή είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο εταιρείες, καθώς αμφότερες θα αποκομίσουν οφέλη από το σαφώς ενισχυμένο μέγεθος της νέας εταιρείας, τις αυξημένες ταμειακές ροές αλλά και τη ρευστότητα», σημείωσε ο κ. Προβόπουλος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος σημείωσε στους επενδυτές την ανάγκη επέκτασης του ομίλου στο εξωτερικό. «Η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος απολαμβάνει οργανικής ανάπτυξης τα τελευταία δέκα χρόνια, κι είναι σήμερα ο δεύτερος παραγωγός ηλεκτρισμού από αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς ΑΠΕ στην οποία μέχρι σήμερα αποκλειστικά δραστηριοποιείται η εταιρεία έχουν αρχίσει να περιορίζονται. Υπό αυτό το πρίσμα κρίνουμε επιτακτική την επέκταση της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος εκτός συνόρων αλλά και τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της. Η συγχώνευση με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ο βέλτιστος τρόπος να καταστεί εφικτή η επέκταση της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο εξωτερικό και η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της, καθώς μπορεί να αξιοποιήσει τη διεθνή παρουσία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε περισσότερες από 25 χώρες, αλλά κυρίως να καταστεί μέρος μίας εταιρείας με μεγαλύτερο ισολογισμό και ως εκ τούτου μεγαλύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια», υπογράμμισε.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με επενδυτές τα στελέχη της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σημείωσαν επίσης ότι η πρόσφατη εξαγορά επιπλέον 6,5% της Αττικής Οδού αποτελεί ένδειξη της καλής σχέσης και της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει πλέον η ΕΛΛΑΚΤΩΡ από το τραπεζικό σύστημα. Υπογραμμίστηκε ακόμα ότι η προτεινόμενη συγχώνευση ουδεμία σχέση έχει με την ΑΚΤΩΡ. «Μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους. Άλλωστε πρόσφατα εκθέσαμε πλήρως όχι μόνο τις οικονομικές επιδόσεις της Κατασκευής αλλά και όλα τα μέτρα που έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή για να προστατευθεί εφεξής η κερδοφορία. Ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης συναλλαγής και της εισόδου νέων μετοχών προερχόμενων από την ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο πλαίσιο της σχέσης ανταλλαγής, το ποσοστό της οικογένειας Καλλιτσάντση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα περιοριστεί από 27,87% σήμερα σε 26,47%. Αποδεικνύεται λοιπόν περαιτέρω ότι το εννοούμε όταν λέμε πως έχουμε προτείνει μία συναλλαγή που λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων μετοχών ασχέτως το αν είναι μέτοχοι πλειοψηφίας ή μειοψηφίας και πόσο μεγάλοι ή μικροί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάκτωρ ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ