«Τυφλό» λόγω του αμερικανικού shutdown το θρυλικό τηλεσκόπιο Hubble - iefimerida.gr

«Τυφλό» λόγω του αμερικανικού shutdown το θρυλικό τηλεσκόπιο Hubble

Το θρυλικό τηλεσκόπιο Hubble / Φωτογραφία: NASA/AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικές καθυστερήσεις στην επισκευή της πιο ισχυρής κάμερας του θρυλικού διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble είναι πιθανό να προκαλέσει το shutdown δημοσίων υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Το ηλικίας 30 ετών τηλεσκόπιο εμφάνισε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στην Wide Field Camera 3 (WFC3), με τη NASA να καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης.

At 17:23 universal time, the Wide Field Camera 3 suspended operations due to a hardware problem. Hubble will continue to perform science with its other instruments while the Wide Field Camera 3 anomaly is investigated: https://t.co/ETEDYPwDtd

«Η WFC3 είναι το βασικό όργανο παρατήρησης και λήψης εικόνων στο Hubble. Είναι, πραγματικά, η καλύτερη εικόνα των ουρανών που έχει η ανθρωπότητα. Προφανώς, ωστόσο, κάποιος αναθεματισμένος φράκτης (σ.σ. το υπό σχεδίαση τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού) είναι πιο σημαντικό» ανέφερε ο αστροφυσικός Σάιμον Πόρτερ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το newscientist, το αμερικανικό shutdown αποτρέπει την εργασία δημοσίων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και αυτών που θα ενεργοποιούνταν για την επισκευή του Hubble.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τηλεσκόπιο Hubble NASA shutdown Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ