Οι Archive αποκαλύπτονται! - iefimerida.gr

Οι Archive αποκαλύπτονται!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα ημέρες διακοπών είχε σκοπό να περάσει ο Darius Keeler των Archive στη χώρα μας, αλλά δεν «μπόρεσε» τελικώς να ξεφύγει και από επαγγελματικές υποχρεώσεις, καθώς μετά από λίγο καιρό θα κυκλοφορούσε το dvd του συγκροτήματος "Live In Athens" και με αυτή την αφορμή το Rocking.gr συναντήθηκε και μίλησε μαζί του. O Keeler, ένας εκ των δύο ιδρυτών των Archive (Danny Griffiths ο άλλος) και ιθύνων νους τους, πέρα από το dvd, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος αλλά και για ποιά πτυχή των Archive δεν νιώθει καθόλου περήφανος.

Καλησπέρα Darius, πρώτα απ' όλα θέλω να σε ρωτήσω ποιός είναι ο σκοπός της επισκέψεώς σου στην Ελλάδα αυτήν την εποχή.

Βασικά για διακοπές έχω έρθει, για δέκα μέρες, αλλά με αφορμή το dvd των Archive που πρόκειται να κυκλοφορήσει (σ.σ.: η συνέντευξη έγινε λίγο πριν την κυκλοφορία του dvd), αποφάσισα να παραχωρήσω και κάποιες συνεντεύξεις.

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με το dvd που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Το συγκεκριμένο dvd μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Τι σας ώθησε σε αυτήν την απόφαση; Έχει να κάνει με την εκτίμηση του ελληνικού κοινού για τους Archive;

Εννοείται πως η αγάπη του ελληνικού κοινού ήταν ένας από τους παράγοντες που μας ώθησαν να το μαγνητοσκοπήσουμε εδώ. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αυτό το dvd, γιατί το συμβόλαιό μας με τη Warner Music έχει λήξει και ουσιαστικά έγινε εφικτό με τη συνεργασία των ακροατών μας. Είναι το πρώτο μας dvd ως μπάντα και για την παραγωγή του συνεισέφεραν οικονομικά οι fans. Ο καιρός πήγε να μας τα χαλάσει, καθώς λόγω πρόβλεψης για βροχή αντί να παίξουμε στο Θέατρο του Λυκαβηττό, μεταφερθήκαμε στο Θέατρο του Badminton και αυτό δύο μέρες πριν τη συναυλία. Ευτυχώς το Θέατρο του Badminton είναι καταπληκτικός χώρος, είχαμε ξαναπαίξει στο παρελθόν εκεί, και η μεταφορά δεν επηρέασε τα σχέδιά μας για τη μαγνητοσκόπηση.

Θεωρείς τη συγκεκριμένη συναυλία ως την καλύτερη από αυτές που έχετε δώσει στην Ελλάδα;

Κάθε συναυλία έχει τη δική της ομορφιά, αλλά χαρακτηριστικά έχω στο μυαλό μου τρεις συναυλίες μας εδώ. Αυτή του dvd, εκείνη στο Λυκαβηττό το 2004, αν θυμάμαι καλά, και εκείνη στο γήπεδο του Ολυμπιακού το 2006.

Είστε από τις λίγες ξένες μπάντες που εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχετε δώσει συναυλίες και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη, στην Πάτρα και στη Λάρισα. Πώς σου φάνηκε η εμπειρία του να παίζεις στην ελληνική επαρχία;

Οι συναυλίες μας στην Πάτρα και στη Λάρισα ήταν καταπληκτικές. Το κοινό μας υποδέχθηκε πολύ θερμά και είναι σημαντικό σε οποιαδήποτε συναυλία το κοινό να ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη των Archive στον Γιάννη Κοτζιά εδώ: http://www.rocking.gr/interviews/Sunenteuksi_Archive/9630/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσική συνέντευξη archive
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ