Σαμαράς : Ανακοινώνει το «Ζάππειο ΙΙΙ» και επιδιώκει τη συσπείρωση - iefimerida.gr

Σαμαράς : Ανακοινώνει το «Ζάππειο ΙΙΙ» και επιδιώκει τη συσπείρωση

Σαμαράς : Ανακοινώνει το «Ζάππειο ΙΙΙ» και επιδιώκει τη συσπείρωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία «Ζάππειο ΙΙΙ» παρουσιάζει στις 11:30 στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν κομβικής σημασίας την παρουσίαση προγράμματος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Tα Νέα», ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει ότι το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι η «πολιτική σταθερότητα», ένα μήνυμα που εξυπηρετεί τη στόχευση για αυτοδυναμία, αλλά αφήνει και ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι στις δύο εβδομάδες που απομένουν ώς τις εκλογές, το Ζάππειο ΙΙΙ θα καταφέρει να συσπειρώσει και να ανατάξει το κόμμα, καθώς και να δημιουργήσει ρεύμα νίκης.Με τη βεβαιότητα ότι το οικονομικό σχέδιο της ΝΔ θα βρεθεί και στο μικροσκόπιο της τρόικας, οι ίδιες πηγές σπεύδουν να τονίσουν ότι η πρόταση του κόμματος «έχει προσαρμοστεί στη νέα δανειακή σύμβαση» και κάθε παρέμβαση που οδηγεί σε αλλαγές σε επιμέρους προβλέψεις της συμφωνίας συνοδεύεται από ισοδύναμα μέτρα.

Στην παρουσίαση του οικονομικού πλάνου της Νέας Δημοκρατίας ίσως παραβρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στη Θήβα ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι μετά τις εκλογές δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός, ενώ επανέλαβε ότι τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ του Ιουνίου θα προκύψουν από την περικοπή της κρατικής σπατάλης.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι για να αρχίσει η ανάκαμψη χρειάζονται τρία πράγματα: να ξεμπλοκάρουμε τα κοινοτικά κονδύλια, να κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις και να βρούμε στηρίγματα στην Ευρώπη. Επανέλαβε επίσης ότι θα αποκαταστήσει τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα και διαβεβαίωσε θα πάρει μέτρα πραγματικής ανακούφισης των δανειοληπτών.

Δεσμεύθηκε ακόμη ότι θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των υπουργείων, θα ορίσει εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και θα συγκροτήσει «επιτελική κυβέρνηση και όχι φέουδα προσώπων».

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος «γυρνά δεξιά και αριστερά και με κατηγορεί». «Ο τελευταίος που μπορεί να με κατηγορήσει για εξουσιομανία είναι ο κ. Βενιζέλος. Έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου γιατί δεν συμβιβάστηκα με την συνείδησή μου, δεν υπερασπίστηκα κάτι που δεν πιστεύω για να παραμείνω μέσα σε όλα όπως κάνει ο κ. Βενιζέλος», πρόσθεσε.

Μίλησε όμως και για την επομένη των εκλογών λέγοντας: «Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το πρώτο κόμμα παίρνει την πρωθυπουργία. Τους καταλαβαίνω. Έχουν άγχος ότι χάνουν την εξουσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ