Παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τους μικρομετόχους - iefimerida.gr

Παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τους μικρομετόχους

Ταχυδρομικό ταμιευτήριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ταχείς ρυθμούς πλέον διεξάγεται η δίκη των κατηγορουμένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Περίπου 72.000 μικρομέτοχοι του πιστωτικού ιδρύματος κατέθεσαν σήμερα παράσταση πολίτικης αγωγής σε βάρος του δημοσίου και των πρώην διοικήσεων του ιδρύματος από την οποία εξαίρεσαν ωστόσο τον πρώην διοικητή και κατηγορούμενο Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο δικηγόρος 5 μικρομετόχων έβαλε σε βάρος του δημοσίου για το κλείσιμο του ΤΤ αλλά και για τη ζημιά που όπως είπε υπέστησαν οι μικρομέτοχοι της τράπεζας.

Ωστόσο έβγαλε από το κάδρο των ευθυνών τον Άγγελο Φιλιππιδη, λέγοντας ότι «η διοίκησή του τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε το ΤΤ σε εξαιρετική κατάσταση καθώς στα τέλη του 2010 ήταν η τράπεζα με τις λιγότερες επισφάλειες».

Αντίθετα οι μικρομέτοχοι δια του συνηγόρου κ.Κυριακόπουλου μιλούν για «θράσος του δημοσίου να επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, παριστάνοντας το θύμα ενώ είναι ο θύτης στην υπόθεση αυτή».

Η δίκη άρχισε εκ νέου υπό άλλη σύνθεση αφού νωρίτερα και για περίπου 2 χρόνια είχε εξεταστεί ένας μάρτυρας.

Η δικογραφία αφορά τα δάνεια του ιδρύματος από το 2008 έως και το 2010, τα οποία φαίνεται ότι είχαν δοθεί χωρίς εξασφαλίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ