Fish and chips, Λονδίνου

Fish and chips, Λονδίνου

Είναι το εθνικό φαγητό της Αγγλίας: τηγανητό φιλέτο ψαριού, συνήθως μπακαλιάρου, σερβιρισμένο με τηγανητές πατάτες. Η παρακάτω συνταγή είναι από τον Τζέημς Ολιβερ.

Υλικά

  • Φιλέτο μπακαλιάρου (ξαλμυρείστε φιλέτο ή φρέσκο ψάρι)
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 μπύρα
  • 5 κουταλιές λάδι καλαμποκιού (ή φριτέζα)
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πατάτες για τηγανητές

Εκτέλεση

  • Σε μπολάκι αναμείξτε καλά το αλεύρι, ένα ποτήρι μπύρα και τους κρόκους αυγού -Χτυπήστε
  • Ξεχωριστά, χτυπήστε τα ασπράδια και προσθέστε τα απαλά
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο ψάρι αν είναι φρέσκο
  • Βουλιάξτε το ψάρι στο κουρκούτι, ρίξτε στο σε τηγάνι, σε ζεστό λάδι ή σε φριτέζα για 5 λεπτά
  • Στραγγίξτε το ψάρι σε χαρτί κουζίνας
  • Στο μεταξύ θα έχετε καθαρίσει τις πατάτες -Τηγανίστε τες ανάλογα με τη συνήθειά σας, εγώ τηγανίζω σε φρέσκο ελαιόλαδο, χωρίς να καούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.