Βολές Μαξίμου κατά Αυγενάκη για εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε «σενάρια εκτροπής» - iefimerida.gr

Βολές Μαξίμου κατά Αυγενάκη για εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε «σενάρια εκτροπής»

Το Μέγαρο Μαξίμου / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσαν τα όσα είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα του, αν η κυβέρνηση εξασφαλίσει την πλειοψηφία της Βουλής.

«Η ΝΔ δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια» αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκρίνει τη νέα πλειοψηφία είπε ο βουλευτής, και το Μαξίμου με μια οργισμένη ανακοίνωση τον κατηγορεί ότι εμπλέκει την Προεδρία της Δημοκρατίας σε σενάρια εκτροπής, ενώ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν σέβεται το Σύνταγμα ή συμμερίζεται τις απόψεις Αυγενάκη.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός κάνει λόγο -στην ίδια ανακοίνωση- για πανικό της ΝΔ και της πετά το γάντι καλώντας την να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού

Ο Γραμματέας της ΝΔ, κ. Αυγενάκης, ξεπέρασε σήμερα τον εαυτό του.

Όχι μόνο ενέπλεξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σενάρια συνταγματικής εκτροπής, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δήλωσε και ότι η ΝΔ «δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια».

Τι ακριβώς εννοεί ο γραμματέας της ΝΔ ότι θα κάνει;

Για κακή τύχη του κ. Αυγενάκη, υπάρχει κάτι που λέγεται Σύνταγμα. Εάν τον ενοχλεί, μπορεί να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους συνομιλητές και νοσταλγούς του Παττακού που υπάρχουν στο κόμμα του, αφού πρώτα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίσει εάν συμμερίζεται ή αποδοκιμάζει αυτές τις απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο πανικός της ΝΔ είναι έκδηλος, τη διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και εάν έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να υποβάλλει πρότασης δυσπιστίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ