Μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ ο Σαρίδης (Ενωση Κεντρώων): Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα - iefimerida.gr

Μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ ο Σαρίδης (Ενωση Κεντρώων): Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

Ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης της Ενωσης Κεντρώων- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόθυμος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Ετσι μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που εμφανίζονται απρόθυμοι να ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στο διαζύγιό του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός φαίνεται να μαζεύει τους κρίσιμους 151 βουλευτές που έχει ανάγκη σε περίπτωση που αποφασίσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο Γιάννης Σαρίδης που πρόσφατα υπερψήφισε τον προϋπολογισμό δήλωσε στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 πρόθυμος να στηρίξει την κυβέρνηση για να υλοποιήσει το θετικό νομοθετικό της έργο.

Ξεκαθάρισε βέβαια ότι δεν ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που περνάει με τις ψήφους του Ποταμιού... αλλά μετά είπε ότι «αν έχει περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα δεδηλωμένης και θα πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή και να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά νομοθετήματα τα οποία θα πρέπει να φέρει στον πολιτικό της χρόνο, ποια είναι αυτά και αν θα είναι χρήσιμα».

«Η κυβέρνηση λέει ότι έχει έτοιμα να φέρει πέντε νομοσχέδια και αυτά, όπως ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής, χαρακτηρίζονται από θετικό πρόσημο. Οπως π.χ. οι 120 δόσεις και ο νέος νόμος Κατσέλη. Εάν η κυβέρνηση πείσει ότι χρειάζεται 3-4 μήνες διορία για να μπορέσει να υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο και να βοηθηθούν στο σύνολο τους οι Έλληνες πολίτες, εσείς πιστεύετε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν την ψήφο τους από θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες;»

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο η οικονομία, άλλο ένα εθνικό θέμα. Πιστεύω ότι έχουν καταστρέψει οι κομματικές γραμμές τον τόπο αυτόν» πρόσθεσε ο κ. Σαρίδης. επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση ότι είναι μεταξύ των βουλευτών, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ η ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού, που είναι πρόθυμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπενθύμισε, δε, ότι υπερψήφισε τον προϋπολογισμό «γιατί ήταν ο πρώτος που γράφτηκε από ελληνικά χρόνια, γιατί έδωσε λίγα αλλά τα περισσότερα από ότι έδωσαν οι τελευταίοι 8 μνημονιακοί προϋπολογισμοί και γιατί διαφαίνεται ότι η οικονομία στέκεται δειλά- δειλά στα πόδια της.

Σε ερώτηση αν θα δεχθεί υπουργείο το διέψευσε αν και όχι κατηγορηματικά, ενώ σε ερώτηση αν θα είναι ξανά υποψήφιος με την Ενωση Κεντρώων δήλωσε οτι αυτό είναι απόφαση του Βασίλη Λεβέντη αν θα τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ