Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου παρακμή και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν επιτρέπεται καμία ανοχή σε φαινόμενα που προκαλούν αστάθεια, βυθίζουν την οικονομία και υπονομεύουν τα εθνικά μας θέματα. Αυτό θα είναι, σύμφωνα με πληφορορίες, ένα από τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική επιτροπή του κόμματος το απόγευμα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να στείλει μηνύματα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Θα αναδείξει τις ευθύνες της διακυβέρνησης του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου, με αφορμή και τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τονίζοντας ότι πρόκειται για κωμωδία της εξουσίας που δυστυχώς συνιστά τραγωδία για τη χώρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κυνική συναλλαγή των κ. Τσίπρα και Καμμένου συνεχίζεται ξεδιάντροπα, όπως φάνηκε και από τη σημερινή συζήτηση στη βουλή για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Επίσης, θα υπογραμμίσει ότι η αβεβαιότητα που κυριαρχεί από τις κινήσεις του κυβερνητικού διδύμου βλάπτει τους πολίτες και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την πολιτική αλλαγή.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει τους λόγους της διαφωνίας της Νέας Δημοκρατίας με τη συμφωνία των Πρεσπών. Θα εξηγήσει γιατί είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της Ελλάδας, με βάση τα αλυτρωτικά στοιχεία περί «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας, που περιλαμβάνει και θα τονίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή.

«Ο παραπαίων πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους, θα προσθέσει ο κ. Μητσοτάκης: Είτε να προσέλθει στη Βουλή και να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα. «Σε κάθε περίπτωση», θα πει, «το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας».

Τέλος, θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες. Σε αυτούς που πίστεψαν και προδόθηκαν από την δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Στους παλαιούς φίλους της ΝΔ που είχαν απομακρυνθεί, σε όσους απείχαν από τις κάλπες στις τελευταίες εκλογές. Αλλά και σε όσους αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που βάλει τέλος στο λαικισμό και την παρακμή και θα φέρει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. «Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», θα πει χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ