Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη Μέρκελ - iefimerida.gr

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη Μέρκελ

Στιγμιότυπο από την «υποδοχή» της Α. Μέρκελ το 2014 / Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θερμή υποδοχή στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ετοιμάζουν την Πέμπτη, μεγάλος αριθμός οργανώσεων και ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Το κάλεσμα των διαδηλωτών είναι για αύριο, Πέμπτη, στις 18:00, στα Προπύλαια. Οπως αναφέρουν στο κείμενό τους, το σώμα της πορείας θα κινηθεί στη συνέχεια προς τη Βουλή, ενώ ο τελικός προορισμός θα είναι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής της, η Ανγκελα Μέρκελ θα βρίσκεται σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συλλογικότητες που καλούν στη διαδήλωση τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «για πρώτη φορά μετά το 2014 και αφού το “Go Back” έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου» ετοιμάζεται να υποδεχθεί «την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού Ανγκελα Μέρκελ».

Σε άλλο κάλεσμα, της Ταξικής Αντεπίθεσης, τονίζεται ότι «μια δυναμική υποδοχή της γερμανίδας καγκελαρίου μπορεί να συμπυκνώσει τους βασικούς στόχους ενός σύγχρονου επαναστατικού κινήματος· της εναντίωσης στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο αφενός και της πάλης ενάντια στη οικονομική λεηλασία και τον κοινωνικό εκφασισμό αφετέρου. [...] Στο χέρι μας είναι λοιπόν να αποτελέσει η επίσκεψη Μέρκελ εφαλτήριο ανασυγκρότησης του λαϊκού αντι-ιμπεριαλιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ