Στις ΠΑΕ η ευθύνη για τη βία λέει ο Μπιτσαξής - iefimerida.gr

Στις ΠΑΕ η ευθύνη για τη βία λέει ο Μπιτσαξής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μπαλάκι των ευθυνών στις ΠΑΕ έριξε για ακόμη μια φορά ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στον τελικό κυπέλου.

«Εμείς πριν από ενάμιση χρόνο που πήραμε την ευθύνη του αθλητισμού, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος και ο κ. Νικητιάδης, δεν διστάσαμε να βάλουμε μπροστά μας τρεις φακέλους που ταλάνιζαν για δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο και κανείς δεν τολμούσε να τους ακουμπήσει», τόνισε, θέλοντας να αμυνθεί του έργου της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στον Sentra FM 103,3.

«Βάλαμε μπροστά το φάκελο της βίας, το φάκελο της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει δύο πτυχές που την ομολογούν και οι ίδιοι οι παράγοντες, αλλά και τα "στημένα" παιχνίδια. Αυτά αποτελούσαν βαριά σκιά στην αξιοπιστία των πρωταθλημάτων. Τρίτη πληγή το ντόπινγκ. Αυτοί ήταν οι στόχοι που θέλαμε να παλέψουμε με τα θεριά», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της βίας, είπε: «Εμείς προσεγγίσαμε το ζήτημα ως εξής: βασική αιτία της βίας στα γήπεδα ήταν οι ίδιες οι ΠΑΕ. Από αυτές εκπορεύτηκαν οι ιδιωτικοί στρατοί, μετεξελίχθηκαν και σήμερα είναι συμμορίες κοινού εγκλήματος. Μερικώς είναι έκφραση κοινωνικής βίας».

Όσο για τις ποινές, που θα πρέπει να επιβάλλονται, υποστήριξε: «Μια πρώτη παράμετρος είναι οι ποινές που πρέπει να επιβάλλονται στις ομάδες που φέρουν την κοινωνική ευθύνη και να λειτουργούν τους αγώνες σε συνθήκες ασφαλούς διεξαγωγής. Δεν πρόκειται περί ανταποδοτικών συμβάσεων. Όλοι ξέρουμε πως ο ΟΠΑΠ και η Ελληνική Πολιτεία χρηματοδοτούσε αδρά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπήρχε μια εντονότατη διαπλοκή, η οποία απεβίωσε, που οδηγούσε σε χαριστικές ρυθμίσεις των άρθρων 44, των άρθρων 99, που απαλλασσόντουσαν οι ΠΑΕ από χρέη».

Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες περιπτώσεις, όταν οι πολιτειακοί παράγοντες επέμεναν για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο παρέμβασης.

«Υπάρχουν φωνές προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί, ελπίζουμε αυτό να το αποφύγουμε. Ζητούμε από το αυτοδιοίκητο ποδόσφαιρο να λάβει εκείνα τα μέτρα τα οποία απαιτούνται για να το αποφύγουμε. Τούτη την ώρα όμως καταγράφονται και μπαίνουν στο τραπέζι και αυτές οι φωνές. Είναι προφανές ότι 4 εκατομμύρια Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο και δεν θέλουμε εμείς να τους το στερήσουμε. Αλλά αυτή η εικόνα η οποία παρακολουθούμε και μας προκαλεί αποτροπιασμό και η οποία μπορεί να οφείλεται εν μέρει σε επιχειρησιακά ελλείμματα ή σε δική μας υποεκτίμηση των γεγονότων πρέπει να σταματήσει. Η ατιμωρησία και το νομοθετικό έλλειμμα πρέπει να αναπληρωθεί και να πορευθούμε», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ