Πρόβλημα ξανά στο Λονδίνο: Σταμάτησαν για μία ώρα οι απογειώσεις στο Χίθροου λόγω drone - iefimerida.gr

Πρόβλημα ξανά στο Λονδίνο: Σταμάτησαν για μία ώρα οι απογειώσεις στο Χίθροου λόγω drone

Σταμάτησαν οι απογειώσεις στο Χίθροου/ Φωτογραφία: AP- Kirsty Wigglesworth
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές του αεροδρομίου του Χίθροου ανέστειλαν όλες τις απογειώσεις από το αεροδρόμιο του Χίθροου για μία ώρα περίπου μετά από αναφορές ότι θεάθηκε ένα drone να πετάει κοντά στο πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης.

«Για προληπτικούς λόγους διακόψαμε τις αναχωρήσεις ενώ ερευνούμε. Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ενόχληση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου, που ρωτήθηκε τηλεφωνικά, δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει σε πόσες πτήσεις παρουσιάζεται καθυστέρηση.

Ένας μάρτυρας που βρίσκεται μέσα σε ένα αεροπλάνο, στην πίστα του Χίθροου, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε πολλά αεροσκάφη να περιμένουν να τους δοθεί άδεια για απογείωση.

Περίπου μία ώρα αργότερα, οι απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο του Χίθροου ξανάρχισαν. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ είχε ανακοινώσει μέσω του Twitter ότι ο στρατός ετοιμάζεται να αναπτύξει στο Χίθροου τον ίδιο εξοπλισμό που είχε τοποθετήσει και στο Γκάτγουικ πριν από τα Χριστούγεννα, εφόσον κάτι τέτοιο θεωρηθεί αναγκαίο.

Ένας επιβάτης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι οι αρμόδιοι τους διαβεβαίωσαν ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο σε αριθμό επιβατών αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ στα μέσα Δεκεμβρίου είχαν ακυρωθεί σχεδόν 1.000 πτήσεις εξαιτίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν να πετούν, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, κοντά στο αεροδρόμιο. Κλήθηκε ο στρατός, ενώ συνελήφθησαν και δύο ύποπτοι που όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίθροου Γκάτγουικ drone αεροδρόμιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ