Θέμα ωρών η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου -Αποφασίζουν για τη συγκυβέρνηση - iefimerida.gr

Θέμα ωρών η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου -Αποφασίζουν για τη συγκυβέρνηση

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το καθοριστικό ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου, με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν στο γεγονός ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί σήμερα και προτού ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ προχωρήσει στις αυριανές ανακοινώσεις.

Από την κυβέρνηση εξακολουθούν να...δημιουργούν κλίμα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα νέο κυβερνητικό μείγμα- από την παρούσα Βουλή- σε περίπτωση ρήξης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τον τόνο έδωσε σήμερα ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, την ώρα που και οι λοιποί κυβερνητικοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι έχουν εξαφαλισμένη πλειοψηφία για όλες τις…κρίσιμες ψηφοφορίες.«Υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία τόσο για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και αυτή που εξασφαλίζει την πλειοψηφία της κυβέρνησης με οποιαδήποτε μορφή της. Υπάρχει η δυνατότητα (για την δημιουργία νέου σχήματος κυβερνητικού συνασπισμού σε περίπτωση ρήξης με τους ΑΝΕΛ) είπε ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον Άλφα 9,89, πηγαίνοντας σαφέστατα ένα βήμα μπροστά από τα περί κυβέρνησης ανοχής που ήταν η «γραμμή» των προηγούμενων ημερών.

Όπως ανέφερε, «όταν αμφισβητείται η κυβερνητική πλειοψηφία, το Σύνταγμα προβλέπει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ευτυχώς που είναι συγκεκριμένα και δεν είναι στην ευκαιρία του καθενός να τα εφευρίσκει και να τα ερμηνεύει όπως θέλει». Για να προσθέσει ότι « αν υπάρχει κάποια αμφισβήτηση από τον οποιοδήποτε, τότε μπορεί να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το αποτέλεσμα δεν θα αμφισβητηθεί».

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι και εκείνοι αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Πάρα πολλά είναι αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει, έχουν ειπωθεί, έχει αφήσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος να εννοηθούν. Περιμένουμε και εμείς την κοινοβουλευτική ομάδα της Τετάρτης», ανέφερε.

Στην ίδια…γραμμή και ο Τσακαλώτος

Και ο υπουργός Οικονομικών στοιχήθηκε στην ίδια γραμμή, και μιλώντας στον ραδιοσταθμό 24/7 είπε ότι «όχι μόνο έχουμε 151 έδρες για τις Πρέσπες αλλά και για κυβερνητική πλειοψηφία».Σχολιάζοντας ότι «όσοι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήσουν τον κ. Καμμένο τιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίσαμε μαζί το 2015 και προφανώς θεωρούν ότι αυτή η συμφωνία είναι προς το εθνικό συμφέρον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ