Πάιατ: Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει στη σταθερότητα στην περιοχή - iefimerida.gr

Πάιατ: Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει στη σταθερότητα στην περιοχή

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ- φωτογραφία sooc.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλει την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή συμφώνησαν Τζεφρι Πάιατ και Γιώργος Κατρούγακλος στην σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, βρέθηκε ο Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ και η πορεία των διμερών σχέσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στην συνάντηση, δόθηκε έμφαση στη συνέχιση του Διαλόγου που εγκαινιάστηκε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Επίσης, οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Πάιατ συζήτησαν τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδος. Είναι κοινή εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πληροφορίες από διπλωματικές πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ