Σπυράκη: Να πει ο κ.Τσίπρας ποιοι είναι οι πρόθυμοι βουλευτές και ποια τα κίνητρά τους - iefimerida.gr

Σπυράκη: Να πει ο κ.Τσίπρας ποιοι είναι οι πρόθυμοι βουλευτές και ποια τα κίνητρά τους

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις θέσεις της ΝΔ για το Σκοπιανό –ότι διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα την επικυρώσει ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή- θα επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που θα έχει με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψη της στη χώρα μας.

Ερωτώμενη η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, αν ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει στην καγκελάριο το θέμα ανταλλαγής των συντάξεων με το Σκοπιανό, όπως έκανε από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι λέει δημόσια το λέει και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ξένους ηγέτες. Είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας και ειδικά η κα Μέρκελ, αλλά γνωρίζει τις θέσεις μας και αυτές θα επαναλάβει ο κ. Μητσοτάκης για όλα τα θέματα».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφερόμενη στην κυβερνητική κρίση τόνισε ότι, «η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα στη χώρα, με σοβαρότατες συνέπειες στα εθνικά θέματα και την οικονομία είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Κάθε μέρα που παραμένει στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας ζημιώνεται ο τόπος».

Ως προς το σενάριο για κυβέρνηση ανοχής η κα Σπυράκη αναρωτήθηκε αν υπάρχει σήμερα κυβέρνηση και σημείωσε ότι «στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά δεν έχουμε δει κυβέρνηση μειοψηφίας, η αποχώρηση Καμμένου συνεπάγεται απώλεια της δεδηλωμένης. Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Επίσης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση συνώνυμο της αβεβαιότητας, «πόσο μάλλον αν στηρίζεται σε διεργασίες πίσω από κλειστές πόρτες», αναφερόμενη στα όσα είπε χθες ο κ. Τσίπρας στην πολιτική γραμματεία, ότι η κυβέρνηση διαθέτει 151 βουλευτές ακόμα κι αν αποχωρήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Μάλιστα έθεσε τρία ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα:

Α. Ο κ. Τζανακόπουλος τον Ιούνιο προανήγγειλε ότι ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αν αποχωρήσει ο κ. Καμμένος. Τι άλλαξε από τότε και μιλά για κυβέρνηση ανοχής;

Β. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι διαθέτει μια νέα πλειοψηφία 151 βουλευτών. Να πει στους πολίτες ποιοι είναι οι πρόθυμοι βουλευτές και να ενημερώσει με ποια κίνητρα 4 χρόνια μετά αποφάσισαν την προθυμία να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Γ. Ενώ ο κ. Καμμένος ετοιμάζεται να πακετάρει τις βαλίτσες του για να αποχωρήσει από την κυβέρνηση υπογράφει τροπολογία μαζί με τον κ. Τσακαλώτο για αντισταθμιστικά 230 εκατ. Το 2017 ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι δεν θα υπάρξουν αντισταθμιστικά. Τι έχει αλλάξει από τότε;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Μαρία Σπυράκη Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ