«Πάνο, κάτσε φρόνιμα» -Το έμμεσο μήνυμα Τσίπρα στον Καμμένο

Με ένα πολύ αιχμηρό πρωτοσέλιδο και με τίτλο «Πάνο κάτσε φρόνιμα» η Εφημερίδα των Συντακτών προαναγγέλει το διαζύγιο Τσίπρα- Καμμένου.

Η εφημερίδα που εκφράζει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι η αποχώρηση του Υπουργού Αμυνας από την κυβέρνηση, και όσων βουλευτών του έχουν παραμείνει ακόμα πιστοί, είναι θέμα ημερών ίσως και ωρών και ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής πορείας, ό,τι και να προκύψει από την συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου. Οπως γράφει η εφημερίδα «το διαζύγιο είχε οριστικοποιηθεί από τη στιγμή που η χώρα βγήκε από την επιτροπεία και τα μνημόνια, καθώς δεν υπήρχε πλέον καμία πολιτική βάση συμπόρευσης ανάμεσα σε δύο κόμματα με τόσο έντονες πολιτικές διαφορές».

Η προαναγγελία του διαζυγίου Τσίπρα- Καμμένου από την ΕφΣυν συνοδεύεται και από μια σφοδρή επίθεση σε βάρος του Υπουργού Αμυνας. Αλλωστε η κόντρα κρατάει καιρό, από την εποχή που λόγω της αντιπαράθεσης του Πάνου Καμμένου με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Αμυνας είχε αφήσει υπονοούμενα ότι η ΕφΣυν χρηματοδοτείται από σκοτεινά επιχειρηματικά κέντρα για να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε η εφημερίδα είχε αντιδράσει έντονα και είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ λασπολόγο.

Σήμερα η ΕφΣυν επανέρχεται με μια επίσης πολύ αιχμηρή επίθεση και όπως γράφει ο μόνος υπεύθυνος για την κατάρρευση του κόμματος των ΑΝΕΛ είναι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, που όπως λέει είναι «ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του».

«Επαιξε με το χαρτί του εθνικισμού και αντί να σύρει τη Ν.Δ. πίσω του, τον έσυρε εκείνη», σημειώνει η ΕφΣυν. «Προσπάθησε να ισορροπήσει σε αντιφατικές πολιτικές και κατέληξε δέσμιος των αντιφάσεών του. Αν και είχε τον χρόνο, δεν επιχείρησε να δημιουργήσει ένα διακριτό πολιτικό στίγμα. Αυτό πληρώνει.

Ενα μεγάλο κόμμα μπορεί να απορροφήσει τα αδιέξοδα της πολιτικής του, τις αντιφάσεις και τα κενά του. Ενα μικρό κόμμα αδυνατεί να το κάνει. Στον κ. Καμμένο φταίει μόνο ο εαυτός του. Είναι ο χειρότερος εχθρός του.»

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα 4 χρόνια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οι γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των συγκυβερνώντων δείχνουν να έχουν πραγματικά κοπεί και οι δύο άνδρες επικοινωνούν μέσω διαρροών και δημοσιευμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ