Frankfurter Allgemeine: Η Γερμανία δεν κερδίζει λεφτά από την Ελλάδα

Ένα προκλητικό για τον ελληνικό λαό άρθρο δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine», η οποία σε κείμενο με τίτλο «Ο μύθος των 400 εκατομμυρίων ευρώ», υποστηρίζει πως η Γερμανία δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά γράφεται, «πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Γερμανία κερδίζει χρήματα -μέσω τον πακέτων στήριξης- εις βάρος των Ελλήνων». Στην συνέχεια αφήνοντας αιχμές προς τους Έλληνες πολιτικούς για την προεκλογική διαχείρηση της οικονομικής κρίσης, τονίζεται πως «και σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιείται -αυτό το ψέμα- από πολιτικούς προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους κατά την προεκλογική τους εκστρατεία».

Στο δημοσίευμα δίνεται το παράδειγμα Γερμανών που έχουν συμμετάσχει σε συζητήσεις για την οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στις οποίες Έλληνες συνομιλητές τους, υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν η Γερμανία να δηλώνει πως σώζει την Ελλάδα την ώρα που κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από τόκους.

Στην συνέχεια η εφημερίδα κάνει την διαπίστωση πως τέτοιες κουβέντες-κατηγορίες προς την Γερμανία μπορεί να ακούσει κανείς στην Ελλάδα από τον Δήμαρχο μίας μικρής πόλης μέχρι έναν απλό συνεπιβάτη στο τραίνο.

Με καθαρά ειρωνικό τρόπο η «Frankfurter Allgemeine» συνεχίζει, «εάν μάλιστα -έκπληκτος- κάποιος ρωτήσει πώς τους έχει δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση, η επόμενη ατάκα που θα ακούσει είναι:

Η Γερμανία δανείζεται με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο χρήματα, τα οποία στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με τοκογλυφικό επιτόκιο. Έτσι, στη σφαίρα της -ανεξέλεγκτης- φαντασίας των Ελλήνων η Γερμανία κερδίζει μέχρι και δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από την ελληνική κρίση» αναφέρει η εφημερίδα.

Στην συνέχεια σε σχόλιό της η εφημερίδα τονίζει πως «τα παραπάνω δεν είναι η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας αλλά η κυρίαρχη άποψη των Ελλήνων». Από τους σχολιασμούς του γερμανικού εντύπου δεν ξεφεύγει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», πως «η Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια έχει κερδίσει από την ελληνική κρίση γύρω στα 400 εκατομμύρια ευρώ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ