Έτοιμο να ανασυρθεί μέσα στους επόμενους μήνες είναι το «Costa ConCordia» - iefimerida.gr

Έτοιμο να ανασυρθεί μέσα στους επόμενους μήνες είναι το «Costa ConCordia»

Έτοιμο να ανασυρθεί μέσα στους επόμενους μήνες είναι το «Costa ConCordia»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσιο τέλος θα έχει η ιστορία με το πολύνεκρο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia» που βυθίστηκε να ανοικτά της δυτικής Ιταλίας παίρνοντας την ζωή 32 ανθρώπων και σοκάροντας την κοινή γνώμη για πολλές ημέρες. Όπως όλα δείχνουν, δρομολογούνται οι διαδικασίες προκειμένου μέσα στους επόμενους μήνες το πλοίο να ανασυρθεί.Αν και δεν έχουν λάβει ακόμη τελική εγκριση από τις Ιταλικές αρχές, από τις αρχές Μαΐου όπως αναμένεται, η αμερικανική εταιρεία Titan Salvage και η ιταλική Micoperi, θα ανασύρουν και θα ρυμουλκήσουν το κρουαζιερόπλοιο, που τον Ιανουάριο του 2012 και ενώ μετέφερε συνολικά 4.000 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 3.200 ήταν επιβάτες, και οι άλλοι 1.000, μέλη του πληρώματος, προσάραξε σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρων από την ακτή του νησιού Τζίλιο (Τοσκάνη). Οι εταιρείες αυτές «κέρδισαν το διαγωνισμό για την απομάκρυνση του ναυαγίου του Concordia», και οι εργασίες υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο.

Οι δυο εταιρείες είναι κορυφαίες στον χώρο τους, καθώς Η Τitan Salvage είναι μια αμερικανική εταιρεία του ομίλου Crowley που είναι «ο παγκόσμιος ηγέτης» στον τομέα της διάσωσης ναυαγίων, ενώ η Micoperi είναι μια ιταλική εταιρία με μεγάλη εμπειρία στην υποθαλάσσια μηχανική και τις κατασκευές.

Από την πλευρά της Costa Crociere, ο Πιέρ Λουίζι Φόσι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθειά της, την Tito Neri , η οποία μαζί με την ολλάνδική εταιρεία, SMIT Salvage, ήταν μέχρι τώρα υπεύθυνες και βοήθησαν στην άντληση των καυσίμων που ολοκληρώθηκαν στις 24 Μαρτίου, όταν η Costa αναζήτησε την καλύτερη λύση για να σώσει το νησί, το θαλάσσιο περιβάλλον του, και να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατό τις τουριστικές του δραστηριότητες.

Και τέλος, διαβεβαίωσε πως η κοινοπραξία θα φροντίσει για τον καθαρισμό του βυθού και την αποκατάσταση της θαλάσσιας ζωής, το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μέτρα για τη διασφάλιση των οικονομικών και τουριστικών δραστηριοτήτων στο νησί Τζίλιο, από την θυγατρική εταιρεία του αμερικανικού γίγαντα Carnival

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ