ΝΔ: Σκάνδαλο με τους διορισμούς γεν. γραμματέων -«Copy paste προκηρύξεις για να τοποθετούν εγκάθετους» - iefimerida.gr

ΝΔ: Σκάνδαλο με τους διορισμούς γεν. γραμματέων -«Copy paste προκηρύξεις για να τοποθετούν εγκάθετους»

Τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ -Φωτογραφία αρχείου: Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Σκάνδαλο με τους διορισμούς των γενικών γραμματέων των υπουργείων καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για φωτογραφικές προκηρύξεις προκειμένου να τοποθετούν στις θέσεις τετραετούς θητείας, κομματικά «εγκάθετους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στοιχεία που παρουσιάζει, υποστηρίζει ότι από τους δεκάδες υποψηφίους οι οποίοι διεκδίκησαν μια θέση γραμματέα, η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε μόνο δύο ανά προκήρυξη. Και όλως τυχαίως, ο ένας εκ των δύο τελικών επιλαχόντων -και στα δυο υπουργεία- είναι ο σημερινός διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικός γραμματέας..

Όπως αναφέρει η ΝΔ, η αρχή για να αλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτος και να υπονομεύσει μέσω του τετραετούς διορισμού των δικών του παιδιών κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης, ξεκίνησε από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για τους κ. Δημήτρη Δερματά (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Ηλία - Μιλτιάδη Κλάπα (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) για τους οποίους η κυβέρνηση όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πειραιώς, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Οι συντάκτες των προκηρύξεων έκαναν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά τους «για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων».

Για την θέση του κ. Δερματά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προκήρυξη μοιάζει να είναι φωτοτυπία του βιογραφικού του που υπάρχει στο site του υπουργείου.

Για δε τη θέση του κ. Κλάπα είναι απίστευτο αλλά πρόκειται για τη μοναδική προκήρυξη στην οποία ζητείται από τους υποψηφίους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο. Όσο δηλαδή ακριβώς -ω του θαύματος!- ο κ. Κλάπας υπήρξε δήμαρχος στην Πρέβεζα.

«Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου. Επαναλαμβάνουμε κάτι που αρνούνται να αντιληφθούν τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο δυστυχώς και κάποιοι στο εξωτερικό, που κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι αυτοί οι διορισμοί θα ακυρωθούν.

Μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση του σκανδάλου, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τελικές επιλογές των δύο πρώτων αρμοδίων υπουργών κ. Σταθάκη και Βίτσα στους οποίους και εναπόκεινται οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα διοριστούν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Δείτε την καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το copy paste των προκηρύξεων με τα βιογραφικά των δύο γενικών γραμματέων:

ΝΔ: Σκάνδαλο με τους διορισμούς γεν. γραμματέων -«Copy paste προκηρύξεις για να τοποθετούν εγκάθετους» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ