Ταϊλάνδη: Δεν θα απελάσουν στη Σαουδική Αραβία τη 18χρονη Ράχαφ που αποκήρυξε το Ισλάμ [εικόνες]

Να μην απελάσουν πίσω στη Σαουδική Αραβία τη 18χρονη Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν, η οποία αποκήρυξε το Ισλάμ, αποφάσισαν οι Αρχές της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι υπεύθυνοι είχαν αρχικά αποτρέψει την είσοδό της στην Ταϊλάνδη, όπου μετέβη ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι της για την Αυστραλία.

Η θαρραλέα κοπέλα είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει μια τρίμηνη τουριστική βίζα που είχε εκδώσει για την Αυστραλία και ετοιμαζόταν να ζητήσει άσυλο.

Η ίδια ανέφερε στις Αρχές του αεροδρομίου της Μπανγκόκ πως αν τη «στείλουν» πίσω στη Σαουδική Αραβία κινδυνεύει άμεσα να δολοφονηθεί, υποστηρίζοντας ότι έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, κλειδώθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ και άρχισε να «τουιτάρει» λέγοντας: «Είμαι η Ράχαφ. Βρίσκομαι σε ένα ξενοδοχείο, χρειάζομαι μια χώρα να με προστατεύσει το συντομότερο. Ζητώ άσυλο».

Video from @rahaf84427714 just sent from her hotel room at the #Bangkok airport. She has barricaded herself in the room & says she will not leave until she is able to see #UNHCR. Why is #Thailand not letting @Refugees see her for refugee status determination? @hrw #SaveRahaf pic.twitter.com/3lb2NDRsVG

Η 18χρονη τόνισε στη Human Rights Watch (HRW) ότι φοβάται για την ασφάλειά της σε περίπτωση που εξαναγκαστεί να επιστρέψει στο βασίλειο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Κούνουν υποστηρίζει πως υπέστη ξυλοδαρμό από άρρενες συγγενείς της, που απείλησαν να τη δολοφονήσουν και την κράτησαν κλεισμένη σε ένα δωμάτιο για έξι μήνες επειδή έκοψε τα μαλλιά της κι απαρνήθηκε το Ισλάμ.

Η περιπέτειά της, ωστόσο, φαίνεται -προς στιγμήν- να έχει αίσιο τέλος καθώς οι Αρχές της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης αποφάσισαν να μην την απελάσουν.

H τελευταία φωτογραφία της από το αεροδρόμιο τη δείχνει να αποχωρεί συνοδεία στελεχών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Στο Twitter είναι ενεργό και δημοφιλές το σχετικό tag #SaveRahaf.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ