Μετά το πιο βαθύ σημείο των ωκεανών ο Τζέιμς Κάμερον θα πάει και στο διάστημα! - iefimerida.gr

Μετά το πιο βαθύ σημείο των ωκεανών ο Τζέιμς Κάμερον θα πάει και στο διάστημα!

Μετά το πιο βαθύ σημείο των ωκεανών ο Τζέιμς Κάμερον θα πάει και στο διάστημα!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού εξερεύνησε το βυθό των ωκεανών, ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, έθεσε έναν εξίσου φιλόδοξο στόχο: Να κατακτήσει το διάστημα! Μάλιστα δεν σκοπεύει μόνο να το επισκεφθεί για να το εξερευνήσει, αλλά και να το εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά.

Το πρότζεκτ ονομάζεται «Εξερεύνηση του διαστήματος και φυσικοί πόροι» και πίσω από αυτό βρίσκεται μια ολόκληρη ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν τα ονόματα του εκτελεστικού διευθυντή της Google, Ερικ Σμιντ, του σκηνοθέτη του «Τιτανικού» και του «Avatar», Τζέιμς Κάμερον, ενός ακόμη διευθυντή της Google, του Ραμ Σρίραμ και ενός πρώην στελέχους της Microsoft, του Τσαρλς Σίρμονι.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Παρασκευή ότι το πρότζεκτ «Εξερεύνηση του διαστήματος και φυσικοί πόροι» σκοπεύει να διερευνήσει τη σκοπιμότητα της εξόρυξης φυσικών πόρων από τους αστεροειδείς.

Με βάση το δελτίου τύπου που εξέδωσε, πριν λίγες ημέρες, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ και στο οποίο περιγράφουν σε γενικές γραμμές το σχέδιο τους, η «επιχείρηση» αυτή θα μπορούσε να προσθέσει τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «αυτή η καινοτόμος εκκίνηση θα δημιουργήσει μια νέα βιομηχανία και ένα νέο ορισμό του τι θα πει φυσικοί πόροι».

Για τη λεπτομερειακή παρουσίαση του πρότζεκτ έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Τρίτη στο Μουσείο Πτήσης στο Σιάτλ.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τοτε που ο Τζέιμς Κάμερον καταδύθηκε στο πιο βαθύ σημείο των ωκεανών... Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, η επόμενη κίνησή του να είναι λιγότερο φιλόδοξη και εντυπωσιακή από την προηγούμενη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ