Παράταση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης για δύο έτη προτείνει το ΚΘΒΕ στον ΣΕΗ

Ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους, παραμένουν οι ηθοποιοί με αποτέλεσμα όλες οι σκηνές του ΚΘΒΕ να παραμένουν και αυτη την εβδομάδα κλειστές.

Για το λόγω αυτό συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 7/1/2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αποφάσισε να προτείνει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών παράταση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης για δύο έτη (έως τις 30/9/2020), για την απεμπλοκή της κατάστασης.

Στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, υπογραμμίστηκε ότι τόσο η Διοίκηση όσο και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος και ανακοινώθηκε η πρόταση η οποία έχει αποσταλεί στο ΣΕΗ, από όπου αναμένεται απάντηση.

H Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ απηύθυναν και δημόσια έκκληση να βρεθεί άμεσα μια λύση, ώστε να ξανανοίξει το Θέατρο για να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία των εργαζομένων και του κοινού, ούτε να πολλαπλασιάζονται οι υλικές και άυλες ζημίες που υφίσταται το Θέατρο. Πρωτίστως, όμως, για να μη στερείται η πόλη το έργο του μεγαλύτερου πολιτιστικού φορέα της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ