Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: Η γητεύτρα των λέξεων έγραψε το «Δυο πόρτες έχει η ζωή» όταν πέθανε η κόρη της - iefimerida.gr

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: Η γητεύτρα των λέξεων έγραψε το «Δυο πόρτες έχει η ζωή» όταν πέθανε η κόρη της

Η ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου. Φωτογραφία από την παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το Αηδίνι στον Πειραιά, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, έζησε μέσα την προσφυγιά.

Η σπουδαία Ελληνίδα στιχουργός, έγραψε αριστουργήματα, «Γράφω όταν με πνίγει μια παλιά θύμηση, όταν με βαραίνει ο πόνος. Για μένα το γράψιμο είναι ένας τρόπος για να ξεφύγω από τούτο το θλιβερό περιβάλλον. Στην ηλικία μου, βλέπεις, ο άνθρωπος ζει με τις αναμνήσεις του. Και οι δικές μου είναι πολύ πικρές» αποκάλυπτε στη συνέντευξη.

Συνεργάστηκε με συνθέτες όπως ο Τσιτσάνης ο Καλδάρας ο Χατζιδάκις, ο Χιώτης ο Ξαρχάκος. Τα τραγούδια της ερμήνευσαν ο Καζαντζίδης, η Καίτη Γκρέι, ο Μπιθικώτσης, η Μαίρη Λίντα,ο Αγγελόπουλος, η Μοσχολιού και πάρα πολλοί άλλοι.

Το 1960 πέθανε η πρωτότοκη κόρη της, Μαρία. Για να αντέξει τον χαμό έγραψε το «Δυο πόρτες έχει η ζωή» και το έριξε στα χαρτιά. Έπαθε εμμονή με την τράπουλα. Άρχισε να παίζει όπου έβρισκε. Σε καφενεία, σε λέσχες, σε καταγώγια. Όχι κουμ-καν «αυτό το παίζουν οι ανιαρές κωλόγριες» έλεγε. Είχε εθιστεί στην πόκα....

Διαβάστε την ιστορία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ