Αυτό είναι το tweet με τα περισσότερα retweets ever -Τι στο καλό λέει και το μοιράστηκαν όλοι - iefimerida.gr

Αυτό είναι το tweet με τα περισσότερα retweets ever -Τι στο καλό λέει και το μοιράστηκαν όλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το tweet ενός Ιάπωνα δισεκατομμυριούχου ξεπέρασε κάθε ρεκόρ και έγινε το tweet με τα περισσότερα retweets όλων των εποχών.

Το tweet του Γιουσάκου Μαεζάβα, με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου, έχει μοιραστεί πάνω από 4 εκατομμύρια φορές.

ZOZOTOWN新春セールが史上最速で取扱高100億円を先ほど突破!!日頃の感謝を込め、僕個人から100名様に100万円【総額1億円のお年玉】を現金でプレゼントします。応募方法は、僕をフォローいただいた上、このツイートをRTするだけ。受付は1/7まで。当選者には僕から直接DMします! #月に行くならお年玉 pic.twitter.com/cKQfPPbOI3

Αυτό είναι περίπου μισό εκατομμύριο περισσότερο από το tweet του προκατόχου του Κάρτερ Γουίλκινσον το 2017, που ζητούσε βοήθεια για να καταφέρει να τρώει επί ένα χρόνο δωρεάν κοτομπουκιές από την αλυσίδα fast food Wendy’s.

Αλλά τι ήταν αυτό που έκανε το tweet το Μαεζάβα να γίνει τόσο δημοφιλές και να το αναδημοσιεύσουν τόσα πολλά άτομα. Ο δισεκατομμυριούχος προσέφερε κάποια κίνητρα στους ανθρώπους για να το μοιραστούν.

Ο ιδρυτής της ιαπωνικής εταιρείας λιανικής πώλησης ρούχων Zzo Inc, υποσχέθηκε να μοιράσει 100 εκατομμύρια γιέν (925.000 δολάρια) μεταξύ 100 τυχαία επιλεγμένων ατόμων που θα μοιραστούν το tweet του.

Το tweet που αλίμονο κι αν μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει

«Για να συμμετάσχετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να με ακολουθήσετε και να κάνετε retweet αυτό το tweet» είπε.

Η ανάρτηση φαίνεται πως είναι ο εορτασμός της ιστοσελίδας του Zozotown που έκανε πωλήσεις 10 δισεκατομμυρίων γιεν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Μαεζάβα έγινε διάσημος αρχικά ως ο ντράμερ στο συγκρότημα πανκ Switch Style, αλλά έκανε την περιουσία του στον κόσμο της μόδας. Πιστεύεται ότι η προσωπική του περιουσία φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, πολλά από τα οποία ξοδεύει σε έργα τέχνης.

Έγινε γνωστός στη Δύση στα τέλη του περασμένου έτους, αφού είναι ο πρώτος ιδιωτικός επιβάτης που θα πετάξει γύρω από την Σελήνη με το Space X, το οποίο ανήκει σε έναν άλλο διάσημο δισεκατομμυριούχο, τον Έλον Μασκ.

Όσον αφορά στον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ στα tweets ήταν ο Κάρτερ Γουίλκινσον όταν κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο του Twitter τον Μάιο του 2017, ζητώντας από την εταιρεία Wendy πόσα retweets θα έπρεπε να συγκεντρώσει για να μπορεί να τρώει δωρεάν επί ένα χρόνο κοτομπουκιές.

HELP ME PLEASE. A MAN NEEDS HIS NUGGS pic.twitter.com/4SrfHmEMo3

Η γνωστή αλυσίδα απάντησε: «18 εκατομμύρια». Τότε ο Γουίλκινσον έκανε ένα tweet που έλεγε: «Βοήθεια παρακαλώ. Ένας άνδρας χρειάζεται τις κοτομπουκιές του» και συγκέντρωσε πάνω από 3,5 εκατομμύρια retweets με πολλούς αστέρες να συμμετέχουν, κι άλλες εταιρείες να σπεύδουν να τους προσφέρουν δωρεάν πράγματα για να μπορέσει να πάει σε ένα κατάστημα Wendy’s.

Και μπορεί να μην έφτασε τον στόχο του, ωστόσο η εταιρεία του προσέφερε δωρεάν κοτομπουκιές για έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ