Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Αποχωρούμε και η κυβέρνηση χάνει την δεδηλωμένη, αλλά δεν ψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Αποχωρούμε και η κυβέρνηση χάνει την δεδηλωμένη, αλλά δεν ψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας Μητσοτάκη

Ο βολευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμοι να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως λέει, να χάσει την δεδηλωμένη και να μην είναι σε θέση να φέρει προς ψήφιση την Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης.

Μάλιστα όπως είπε- μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου- οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα φύγουν από την κυβέρνηση πριν καν συζητηθεί στην διάσκεψη των Προέδρων η ημερομηνία ψήφισης της συμφωνίας, επιμένοντας ότι έτσι βάζουν φρένο στην προώθηση και ψήφιση της συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή. Γεγονός όμως που δεν ισχύει, αφού η απώλεια της δεδηλωμένης πιστοποιείται μόνο μετά από ψηφοφορία. Γι αυτό και είναι σημαντική η συνέχεια της δήλωσης του Κώστα Κατσίκη.

Γιατί όταν ο κ. Κατσίκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν οι ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας που εξετάζει να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, ο βουλευτής δήλωσε:

«Απο την στιγμή που θα φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» διερωτήθη. Και συνέχισε σημειώνοντας:

«Οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ»...γεγονός που ερμηνεύεται οτι οι ΑΝΕΛ είτε θα απόσχουν είτε θα καταψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ, άρα η κυβέρνηση δεν πέφτει.
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «σε περίπτωση που ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό δεν θα την δώσουμε»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ