Η ΝΔ δεν καταθέτει ακόμα πρόταση μομφής -Η «κωλοτούμπα» είναι στο ρεπερτόριο του Καμμένου - iefimerida.gr

Η ΝΔ δεν καταθέτει ακόμα πρόταση μομφής -Η «κωλοτούμπα» είναι στο ρεπερτόριο του Καμμένου

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Η ενδοκυβερνητική κρίση που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο αποτελεί ένα παιχνίδι αλληλοεκβιασμού μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων, εκτιμούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φαίνεται να οδηγείται στο τέλος της, το κόμμα του Πάνου Καμμένου να απειλείται με εξαφάνιση και τον ίδιο να «παίζει τα ρέστα του». Η συμφωνία των Πρεσπών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τον κυβερνητικό συνασπισμό και ειδικά τον μικρότερο εταίρο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κινδυνεύει με απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Βέβαια, στην Πειραιώς σημειώνουν ότι η «κωλοτούμπα» είναι στο ρεπερτόριο του υπουργού Άμυνας και δεν αποκλείουν μια θεαματική στροφή την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η συνεδρίαση ορίστηκε ένα 24ωρο πριν την άφιξη στην Αθήνα της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Επίσκεψη που εκτιμάται ότι αφορά κυρίως τη στήριξη προς τον πρωθυπουργό να ολοκληρώσει τις διαδικασίες επικύρωσης της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρεί με προσοχή τα όσα συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τονίζουν ότι μια κυβέρνηση ανοχής δεν μπορεί να σταθεί και ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές. Η μία είναι να πάει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης όπως βεβαίωνε μέχρι πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η άλλη είναι να παραιτηθεί αμέσως ώστε να δρομολογηθούν και πάλι οι διαδικασίες για εκλογές. Σε κάθε περίπτωση στελέχη της Πειραιώς ξεκαθαρίζουν ότι παιχνίδια από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν γίνονται αποδεκτά και σημειώνουν ότι η ΝΔ σε αυτή τη φάση δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής, συμμετέχοντας στους τακτικισμούς του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά από πιθανή αποχώρηση των ΑΝΕΛ η Κυβέρνηση δεν θα έχει ούτε πλειοψηφία, ούτε πολιτική νομιμοποίηση και οφείλει να προσφύγει σε εκλογές, σημειώνουν από την Πειραιώς.
Μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στην ανοχή της μειοψηφίας των βουλευτών εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα ούτε σε ήσσονος ούτε πόσο μάλλον σε μείζονος σημασίας αποφάσεις, τονίζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντας τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ