Το Ιράν σχεδιάζει κοινά ναυτικά γυμνάσια με τη Ρωσία στην Κασπία Θάλασσα - iefimerida.gr

Το Ιράν σχεδιάζει κοινά ναυτικά γυμνάσια με τη Ρωσία στην Κασπία Θάλασσα

Ιράν και Ρωσία έχουν κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν ασκήσεις στην Κασπία (Φωτογραφία αρχείου: AP/Fars
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινά ναυτικά γυμνάσια στην Κασπία Θάλασσα ετοιμάζεται να κάνουν το Ιράν και η Ρωσία, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Τεχεράνης.

«Σχεδιάζονται τακτικά γυμνάσια και ασκήσεις διάσωσης και κατά της πειρατείας, που θα λάβουν χώρα στο εγγύς μέλλον», ανέφερε ο ναύαρχος Χοσεϊν Κανζαντί σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Mehr.

Ιράν και Ρωσία έχουν κάνει αρκετές φορές ναυτικά γυμνάσια στην Κασπία, όπως το 2015 και πριν από δύο χρόνια. Οι δύο χώρες έχουν στενούς δεσμούς, μεταξύ άλλων και στη Συρία, όπου υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Κανζαντί επανέλαβε στις δηλώσεις του την αντίθεση της Τεχεράνης στη στρατιωτική παρουσία οποιασδήποτε χώρας εκτός της περιοχής στην Κασπία. «Όλες οι χώρες γύρω από την Κασπία συμμερίζονται την ίδια άποψη», είπε σύμφωνα πάντα με το Mehr.

Το Κρεμλίνο διεμήνυσε πέρυσι ότι παραμένει προσηλωμένο στο στόχο της εμβάθυνσης των σχέσεων με την Τεχεράνη παρά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να επαναφέρει σε ισχύ τις κυρώσεις εναντίον του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ