Το iefimerida.gr στο Φανάρι -Παραδόθηκε ο τόμος της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Το iefimerida.gr στο Φανάρι -Παραδόθηκε ο τόμος της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας [εικόνες]

Παραδόθηκε ο τόμος αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας

Σε ασφυκτικό κλοιό ανδρών ασφαλείας, αλλά και διεθνών ΜΜΕ που πολιορκούσαν από νωρίς την Κυριακή, τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος παρέλαβε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον τόμο της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Κιέβου συλλειτούργησαν για τον εορτασμό των Θεοφανείων, παρουσία του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, καθώς και πλήθους ιεραρχών και αξιωματούχων από την Ουκρανία. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το πατριαρχείο, με δεκάδες αστυνομικούς που πραγματοποιούν σωματικό έλεγχο σε όποιον πλησιάζει.

Παραδόθηκε ο τόμος αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας
Παρών ο Πέτρο Ποροσένκο
Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας

Το Σάββατο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε υπογράψει τον τόμο που παραχωρεί αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία, μία απόφαση που είχε προκαλέσει έντονες τριβές με τη Μόσχα και «σχίσμα» με τη Ρωσική Εκκλησία.

Ο κ. Βαρθολομαίος είχε χαρακτηρίσει τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία ως το σημαντικότερο γεγονός για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ορθοδοξία το 2018, στην πρωτοχρονιάτικη θεία λειτουργία.

Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Κιέβου συλλειτούργησαν για τα Θεοφάνεια
Ο τόμος της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ