Φινλανδία: Εντολή στη Microsoft να αποζημιώσει πολίτη -Για ανεπιθύμητη εγκατάσταση των Windows 10 - iefimerida.gr

Φινλανδία: Εντολή στη Microsoft να αποζημιώσει πολίτη -Για ανεπιθύμητη εγκατάσταση των Windows 10

Η Microsoft καλείται να αποζημιώσει Φινλανδό/ Φωτογραφία: AP- Ted S. Warren
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Microsoft καλείται να αποζημιώσει έναν Φινλανδό, για μη εξουσιοδοτημένη αναβάθμιση των Windows 10 στον υπολογιστή του.

Τον Μάρτιο του 2016 ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή διαπίστωσε ότι η εγκατάσταση των Windows 10 ξεκίνησε χωρίς να του ζητηθεί η άδεια. Επειτα από την ενημέρωση, άρχισαν να εμφανίζονται λανθασμένα μηνύματα στον υπολογιστή.

Η υπηρεσία προστασίας καταναλωτή της Φινλανδίας (CDB) κατέληξε ότι η Microsoft δεν είχε κανένα δικαίωμα να εγκαταστήσει το λογισμικό χωρίς εξουσιοδότηση και η εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη του υπολογιστή. Από την πλευρά της η Microsoft ανέφερε ότι ο άνδρας είχε λάβει την απαραίτητη βοήθεια από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας και υποστήριξε ότι δεν ευθύνεται για τα προγράμματα που είχε εγκαταστήσει ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή.

Ομως, σημείωσε η CDB στην απόφασή της, η Microsoft δεν αρνήθηκε ότι το νέο λογισμικό σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς άδεια, ούτε αρνήθηκε τη σύνδεση του σφάλματος και της ζημίας που προκάλεσε. Ετσι, αποφάσισε η υπηρεσία, η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει ως αποζημίωση 1.100 ευρώ για ανταλλακτικά, συντήρηση και μεταφορικά κόστη.

Πάντως, σύμφωνα με το Xinhua, όπως γράφει το ΑΠΕ, μόλις το 80% των εταιρειών συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της υπηρεσίας και πληρώνει τις αποζημιώσεις που αποφασίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Microsoft Windows 10 Φινλανδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ