Γυναίκα πρωθυπουργός στο Αφγανιστάν; - iefimerida.gr

Γυναίκα πρωθυπουργός στο Αφγανιστάν;

Γυναίκα πρωθυπουργός στο Αφγανιστάν;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια χώρα όπου μπουργκα και γυναίκα είναι ταυτόσημα και φυσικά ούτε λόγος για ισότητα των φύλων, η 37χρονη Fawzia Koofi, αποτελεί παράδειγμα θέλησης και θάρρους, αφού θέλει να διεκδικήσει την πρωθυπουργία στο Αφγανιστάν.

Η Fawzia Koofi, είναι 37 ετών, αποτελεί μέλος του αφγανικού κοινοβουλίου και δηλώνει από τώρα ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές το 2014!

Το 2014 είναι το έτος αποχώρησης των ξένων δυνάμεων, οπότε η χώρα αναμένεται να ξαναβυθιστεί στο χάος, και κανένας άλλος δεν έχει τολμήσει να δηλώσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός. Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τη Fawzia. Δηλώνει αποφασισμένη να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και να πολεμήσει για τις ιδέες της και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα της, απτόητη και άφοβη.

Από μικρή η Fawzia έμαθε τη θα πεί μισογυνισμός και ρατσισμός, όταν κέρδισε τη μάχη για τη ζωή αμέσως μετά τη γέννησή της, καθώς η οικογένειά της δεν ήθελε άλλο ένα κορίτσι και ετοιμαζόταν να τη σκοτώσει μόλις γεννήθηκε... Γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!Η αγωνιστικότητα, η αποφασιστικότητα και το θάρρος αυτής της γυναίκας αποτελεί σόγουρα παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ