Εσπασε ρεκόρ: Εδωσε 2,7 εκατ. ευρώ για έναν τόνο -Πλήρωσε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό - iefimerida.gr

Εσπασε ρεκόρ: Εδωσε 2,7 εκατ. ευρώ για έναν τόνο -Πλήρωσε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό

Υποψήφιος αγοραστής επιθεωρεί τα ψάρια πριν από τον πλειστηριασμό/ Φωτογραφία: AP- Eugene Hoshiko
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια περιουσία έδωσε ένας ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων σούσι για να αποκτήσει έναν τόνο 278 κιλών: πλήρωσε 2,7 εκατ. ευρώ, τιμή που αποτελεί ρεκόρ!

Ο Κιγιόσι Κιμούρα δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όμως έπειτα από τη «νίκη» του στον πλειστηριασμό που έγινε στη νέα ψαραγορά του Τογιόσου, στο Τόκιο. «Είναι ένας καλός τόνος, αλλά πολύ πιο ακριβός από αυτό που περίμενα. Δείχνει πολύ εύγευστος και πολύ φρέσκος, όμως νομίζω ότι έδωσα πάρα πολλά», δήλωσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που... ξηλώνεται για ένα ψάρι. Ο Κιμούρα κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ για τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί σε πλειστηριασμό για ένα και μόνο ψάρι, το 2013, όταν είχε δώσει λιγότερα από τα μισά. Αυτή τη φορά όμως, πλήρωσε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό!

Μετά τον πλειστηριασμό το ψάρι πήρε το... δρόμο του για να γίνει σούσι, αφού μεταφέρθηκε σε ένα από τα καταστήματα του Κιμούρα.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τόνος πλειστηριασμός τόκιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ