FAZ: Επίθεση στη Bundestag και τη Δημοκρατία το «χτύπημα» των χάκερ σε βουλευτές - iefimerida.gr

FAZ: Επίθεση στη Bundestag και τη Δημοκρατία το «χτύπημα» των χάκερ σε βουλευτές

Η Ανγκελα Μέρκελ/ Φωτογραφία: AP- Alastair Grant
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων Γερμανών βουλευτών συνιστά επίθεση στη Bundestag και κατά συνέπεια στην ίδια τη δημοκρατία, προειδοποιεί η FAZ.

«Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιες πηγές ή δίκτυα προήλθαν τα δεδομένα, πόσο μάλλον ποιος κρύβεται πίσω από την παραβίαση: το οργανωμένο έγκλημα, πολιτικοί εξτρεμιστές, ή ίσως ακόμη κράτη όπως η Κίνα ή η Ρωσία», γράφει η γερμανική εφημερίδα, για το χτύπημα των χάκερ σε Γερμανούς πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα.

Τα στοιχεία για τις δραστηριότητες των χάκερ, όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, καλύπτονται εύκολα, σημειώνει το δημοσίευμα. ««Ο ένοχος ή οι ένοχοι δεν μπορούν πραγματικά ποτέ να εντοπιστούν, αλλά έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τι μπορούν να κάνουν - και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν κυριολεκτικά να επωφεληθούν από την επίθεση», επισημαίνει.

Ακόμη κι αν δεν περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες τα δεδομένα που διέρρευσαν, «κάθε ηλεκτρονική παραβίαση προσωπικών δεδομένων αντιπροσωπεύει μια δυνητική υπόθεση εκβιασμού», προειδοποιεί η FAZ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα θύματα των χάκερ ήταν και η Ανγκελα Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ/ DPA

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χάκερ Bundestag
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ