Κακοκαιρία «Σοφία»: Εντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Απαγορευτικό για τα φορτηγά - iefimerida.gr

Κακοκαιρία «Σοφία»: Εντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Απαγορευτικό για τα φορτηγά

ακοκαιρία «Σοφία»: Εντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σφοδρότητα επανήλθε το κύμα κακοκαιρίας τη Φθιώτιδα από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαν σταματήσει για αρκετές ώρες – γεγονός που επέτρεψε στο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας να επιχειρήσει τον απεγκλωβισμό των περισσοτέρων ορεινών χωριών στα οποία το χιόνι ξεπέρασε το 1 μέτρο – ενέσκηψαν με ορμή.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr στις 16:30' εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης του φαινομένου, δόθηκε απαγορευτικό για όλον τον ΑΘΕ εντός των ορίων της Φθιώτιδας.

Κακοκαιρία «Σοφία»: Εντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Απαγορευτικό για τα φορτηγά  | iefimerida.gr 0

Τα μεγάλα οχήματα που έχουν προορισμό Λαμία και Θεσσαλονίκη, σταματούν στο Μαρτίνο, ενώ αντίστοιχα τα φορτηγά που κατευθύνονται προς Αθήνα, σταματούν στο 241ο χλμ και διοχετεύονται στα πρατήρια της Ανατολικής Φθιώτιδας μέχρι την ύφεση του φαινομένου,

Στις 16:40' προστέθηκε στις απαγορεύσεις και η ε.ο. Θερμπυλών - Ιτέας για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Μετά τις 15:00 το απόγευμα μάλιστα, η χιονόπτωση δυνάμωσε πολύ αρχίζοντας να ασπρίζουν ακόμη και οι κεντρικοί δρόμοι της Λαμίας.

Οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση προς τους οδηγούς να μη μετακινούνται χωρίς σοβαρό λόγο κι όσοι πρέπει να μετακινηθούν να φορούν αλυσίδες.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας ανέστειλε όλα τα δρομολόγια, μέχρι νεοτέρας, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης μέσα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας ματαιώθηκε μάλιστα το δρομολόγιο των 17:30 για Αθήνα.

Κακοκαιρία «Σοφία»: Εντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Απαγορευτικό για τα φορτηγά  | iefimerida.gr 1

Η πολύ έντονη χιονόπτωση οδήγησε στην απόφαση να ξανακλείσει ο δρόμος για Δομοκό για τα βαρέα οχήματα από τις 14:45. Για τους ταξιδιώτες προς Καρδίτσα παραμένει σε ισχύ στον Ε65 το απαγορευτικό για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, ενώ οι οδηγοί των ΙΧ υποχρεούνται να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να τις χρησιμοποιούν κατά περίπτωση.

Εικόνα από το Λιανοκλάδι
Κακοκαιρία «Σοφία»: Εντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Απαγορευτικό για τα φορτηγά  | iefimerida.gr 3

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα η περιοχή της Φθιώτιδας αντιμετωπίζει έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ ο χιονιάς θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (5/1) πιάνοντας θάλασσα.

Χιονισμένη Λαμία
Η κακοκαιρία «Σοφία» σαρώνει τη χώρα
Το πυκνό χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ