Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» - iefimerida.gr

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία»

Χιονισμένη Κέρκυρα /Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία «Σοφία» επελαύνει από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, ευτυχώς προς το παρόν προκαλώντας μόνο μικρής έκτασης προβλήματα.

Ετσι, η Ελλάδα έχει ντυθεί στα λευκά, με την «Σοφία» να προσφέρει μια διαφορετική, «λευκή» εικόνα της χώρας, εικόνες μαγικές και εντυπωσιακές. Παράλληλα, δίνει πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι, σε μικρούς και μεγάλους.

Μικροπροβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Οι Θεσσαλονικείς, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Σοφίας, ξύπνησαν σήμερα με χιόνι και παρότι προς το παρόν η χιονόπτωση έχει κοπάσει, η οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα ξεκινήσει ξανά μετά το μεσημέρι.

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 0

Το χιόνι έχει καλύψει ακόμα και τους δρόμους σε πολλές περιοχές, ενώ προβλήματα προκαλούνται κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές, όπως το Ασβεστοχώρι, καθώς εκεί το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους.

Τα οχήματα κινούνται στους δρόμους με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και από τους πεζούς αφού το χιόνι σε συνδυασμό με το τσουχτερό κρύο κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνα τα πεζοδρόμια.

Στα λευκά η Κέρκυρα μετά από 13 χρόνια

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 1

Εντυπωσιακές οι εικόνες και από την Κέρκυρα. Στο Νησί των Φαιάκων είχε να χιονίσει 13 χρόνια και οι εικόνες από την πόλη της Κέρκυρας στα λευκά, είναι πράγματι εντυπωσιακές.

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 2

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού, παρ’ όλα αυτά η Τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι που δεν είναι ορατοί.

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 3

Στα λευκά και η Κεφαλονιά

Η Κέρκυρα δεν είναι το μόνο νησί του Ιονίου που η κακοκαιρία Σοφία έντυσε στα λευκά. Χιονισμένη από το πρωί και η Κεφαλονιά.

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 4

Από χθες στους δρόμους του νησιού βρίσκονται τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Σοφία».

Στις διαδρομές, Αργοστόλι - Σάμη , Αργοστόλι - Πόρος , Σάμη - Τζανάτα, Ομαλά προς Φαγιά και Κουλούμι βρίσκονται μηχανήματα για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο καθώς έχει χιονίσει στις παραπάνω περιοχές ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρις στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, από προχθές έχει πέσει πυκνό χιόνι, στο όρος Αίνος, που είναι το πιο ψηλό της Κεφαλονιάς, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες. Χιονισμένα έλατα, πεδιάδες, κιόσκια, παγκάκια, έκαναν τους Κεφαλονίτες να ανέβουν στο βουνό για να απολαύσουν το θέαμα.

Εντυπωσιακά Μετέωρα

Τα Μετέωρα είναι εντυπωσιακά από μόνα τους πόσο μάλλον τώρα που έχουν ντυθεί στα λευκά. Το παρακάτω βίντεο πραγματικά εντυπωσιάζει.

Πνιγμένη στο χιόνι και η Κοζάνη

Η κακοκαιρία Σοφία έχει ρίξει πολύ τον υδράργυρο στην Κοζάνη, ενώ η έντονη χιονόπτωσηέχει δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις οδηγών και πεζών.

Οι θερμοκρασίες πολικές, αγγίζοντας ακόμη και τους -12!

Αναλυτικά, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην είναι:

Κοζάνη: -6,2°C
Πτολεμαΐδα: -5,2°C
Αμύνταιο: -5,5°C
Γρεβενά: -6,7°C
Βασιλίτσα: -12,3°C
Φλώρινα: -6,4°C
Βλάστη: -9,3°C
Βελβεντό: – 3,7°C

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί στην Κοζάνη και τη σημερινή μέρα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 με χαμηλότερη ένταση, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται ολικός παγετός με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη σχεδόν τη Δυτική Μακεδονία.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται και σήμερα επί ποδός προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.

Στα λευκά και η Λάρισα

Η χιονόπτωση της νύχτας «έντυσε» στα λευκά την πόλη της Λάρισας.

Οι δρόμοι παραμένουν καθαροί το πρωί της Παρασκευής, όμως οι στέγες και τα οικόπεδα έχουν κρατήσει χιόνι «χαρίζοντας» τις παρακάτω εικόνες:

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 5
Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 6

Χιόνια στη Σαμοθράκη

Η κακοκαιρία, τα χιόνια και ο παγετός έφτασαν και στο νησί της Σαμοθράκης. Η χιονόπτωση κάλυψε στα λευκά την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Στα λευκά τα ορεινά της Φθιώτιδας

Και στη Φθιώτιδα η «Σοφία» έκανε αισθητή την παρουσία της, καθώς σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε στα ορεινά με αποτελέσματα πάντα να σκεπαστούν από χιόνι. Για την ώρα οι δρόμοι έχουν παραμείνει ανοιχτοί, αφού ο μηχανισμός των δήμων και των περιφερειών ήταν σε κατάσταση συναγερμού.

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 7

Λευκό τοπίο στα Καλάβρυτα

Με ανοιχτούς όλους τους οδικούς άξονες μετά το διήμερο του χιονιά στα Καλάβρυτα, οι εικόνες που χαρίζει το λευκό φόντο είναι εκπληκτικές, τόσο στην πόλη των Καλαβρύτων, όσο στο χιονοδρομικό κέντρο και στις γύρω περιοχές.

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 8
Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 9

Χιόνι και μέσα στην Τρίπολη

Φυσικά, η κακοκαιρία Σοφία πέρασε και από την Αρκαδία, όπου στα λευκά δεν ντύθηκαν μόνο τα ορεινά αλλά και η Τρίπολη. Οι εικόνες από τη χιονισμένη πόλη είναι εντυπωσιακές:

Χιόνι ως τη λίμνη

Φυσικά εντυπωσιακές είναι για μια ακόμη φορά οι φωτό από τα Ιωάννινα και το χιόνι που φτάνει μέχρι τη λίμνη!

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 10
Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 11

Στα λευκά η Πάρνηθα και η Ιπποκράτειος Πολιτεία

Το χιόνι στην Αθήνα έχει φθάσει μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου από χθες πολλοί Αθηναίοι σπεύδουν για να ευχαριστηθούν το χιόνι!

Χιονισμένη Ελλάδα: Από Εβρο μέχρι Πελοπόννησο επελαύνει η «Σοφία» | iefimerida.gr 12

Δείτε το βίντεο με τις περιοχές που έχει πέσει το περισσότερο χιόνι:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ