Γεννηματά μετά τη συνάντηση με την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο - iefimerida.gr

Γεννηματά μετά τη συνάντηση με την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο

Φώφη Γεννηματά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Φώφης Γεννηματά με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

«Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων. Γι' αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή», τόνισε η κ. Γεννηματά μετά την συνάντηση κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για μεθοδεύσεις που εντείνονται.

«Με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος. Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης» επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας ότι προασπίζει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους Δικαίου.

«Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία που δεν εξυπηρετούνται με αυτές τις μεθοδεύσεις, και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Θα συγκρουστούμε ανοιχτά με όλους τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά τους, οι Ν. Σαλάτας και Π. Λυμπερόπουλος, που εκπροσώπησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξήγησαν στη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής τα όσα αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Ας μην παριστάνει την εγγυήτρια της Δημοκρατίας

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ως εξής τις δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ:

«Για άλλη μια φορά η κ. Γεννηματά ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της ΝΔ. Αυτό, το περιμέναμε. Δεν περιμέναμε όμως να υιοθετήσει και τα επιχειρήματα ανθρώπων οι οποίοι ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Σε αντίθεση με άλλες, η σημερινή κυβέρνηση σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ας μην ανησυχεί λοιπόν η κ. Γεννηματά, κι ας μην παριστάνει την εγγυήτρια της Δημοκρατίας».

ΚΙΝΑΛ: «Γιατί τόσα νεύρα παιδιά στο ΣΥΡΙΖΑ; Πονάνε οι αλήθειες;»

Το Κίνημα Αλλαγής απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου στο οποίο αναφέρει:

«Γιατί τόσα νεύρα παιδιά στο ΣΥΡΙΖΑ; Πονάνε οι αλήθειες;

Η κυβέρνησή σας είναι που συνεργάζεται με τη δεξιά συνιστώσα για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο. Θέλετε να σας βοηθήσουμε με ονόματα;

Αλήθεια δεν έχετε ακούσει τίποτα για την θεσμική εκτροπή που καταμαρτυρά ακόμα και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;» υποστηρίζει στο σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ