Η χίπισσα μητέρα του Τζάστιν Τριντό -Αγριο σεξ και ναρκωτικά στα 80s [εικόνες]

Οταν κάποιος αναφέρεται στον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό θυμάται, έστω αμυδρά, τον χαρισματικό πατέρα του Πιερ-Ελιοτ Τριντό, πρωθυπουργό της χώρας τη δεκαετία του ‘80.

Ωστόσο, εκείνη την εποχή το πρόσωπο που έκλεψε την δόξα της οικογένειας Τριντό ήταν η μητέρα του σημερινού πρωθυπουργού Μάργκαρετ. Η ιστορία αυτής της γυναίκας είναι πραγματικά για ταινία. Εγινε βιβλίο πολλές φορές.

Η Μάργκαρετ Τριντό παράτησε τον πρωθυπουργό σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά και έζησε ξέφρενα, με πάρτι, σεξ με επώνυμους και πλούσιους άντρες και ναρκωτικά. Ηταν it girl στην εποχή της.

Οταν ο Πιέρ Ελιοτ Τριντό έγινε πρωθυπουργός του Καναδά ήταν εργένης και παντρεύτηκε το 1971 την Μάργκαρετ Σινκλέρ, μια πανέμορφη μελαχρινή, μποέμ, κόρη ενός πρώην φιλελεύθερου υπουργού, μια Lady Di χίπισσα με λουλούδια στα μαλλιά, 30 χρόνια μικρότερή του.


Τα μίντια της εποχής τρελάθηκαν με αυτό το ζευγάρι, τους Κένεντι του Καναδά. Ο Πιέρ Ελιοτ Τριντό ήταν καθημερινά πρωτοσέλιδο, είτε για τις πολιτικές του αποφάσεις είτε για την προσωπική ζωή του.


Το ζευγάρι απέκτησε τρία αγόρια. Το σπίτι όπου μεγάλωσε τα παιδιά της, η Μάργκαρετ Τριντό το αποκαλούσε «διαμάντι του καναδικού σωφρονιστικού συστήματος» του οποίου ήταν «η μοναδική φυλακισμένη». Διαγνώστηκε γρήγορα με κατάθλιψη και στη συνέχεια ότι έπασχε από διπολική διαταραχή.


Η Μάργκαρετ Τριντό περιγράφει τον σύζυγό της εκείνη την εποχή ως δικτάτορα, παράλογο, ο οποίος μια μέρα την πληροφόρησε ότι μπορούσαν «να κάνουν σεξ το σαββατοκύριακο ή το πιθανότερο την Τρίτη, αλλά όχι την Τετάρτη γιατί εκείνη την ημέρα έχει προετοιμασία για το υπουργικό συμβούλιο».


Ο γάμος τους υπήρξε ταραχώδης και κατέρρευσε. Χώρισαν το 1977 και πήραν διαζύγιο το 1984, ενώ ο Καναδός πρωθυπουργός κράτησε την επιμέλεια των τριών αγοριών τους.


Την ημέρα που ο Πιέρ Ελιοτ Τριντό έχανε τις εκλογές, το 1979 (τις ξανακέρδισε τρεις μήνες αργότερα), η Μάργκαρετ ξεβιδωνόταν στο χορό στο Studio 54, στη Νέα Υόρκη, με τον Μικ Τζάγκερ. Εκανε παρέα με τους πλέον επώνυμους από την underground διανόηση της εποχής, τον Αντι Γουόρχολ, τον Τρούμαν Καπότε κλπ. Eπαιρνε ναρκωτικά, βρισκόταν συνέχεια σε πάρτι, παθιαζόταν για τα έργα τέχνης, ήθελε να γίνει φωτογράφος.


Στη βιογραφία της, η Μάργκαρετ Τριντό μιλάει για τις ερωτικές σχέσεις της με τον σταρ του Χόλιγουντ Γουόρεν Μπίτι, τον συνθέτη Λέοναρτν Κοέν, τον πολιτικό Τεντ Κένεντι και τον ηθοποιό Τζακ Νίκολσον.


Αλλά και ο πρώην σύζυγός της πρωθυπουργός του Καναδά είχε τις περιπέτειές του: έκανε ερωτικό δεσμό με την ηθοποιό Κιμ Κατράλ και την τραγουδίστρια Μπάρμπρα Στρέιζαντ, η οποία περιέγραφε τον Τριντό ως «μια μείξη του Μάρλον Μπράντο και του Ναπολέοντα».

Η ζωή των Τριντό ήταν γεμάτη δράματα και έκανε πάντα εξώφυλλα στον Τύπο. Ο Πιέρ Ελιοτ Τριντό πέθανε από καρκίνο το 2000 και η Μάργκαρετ Τριντό γιόρτασε τον γιό της Τζάστιν πρωθυπουργό.

Εραστής ο Μικ Τζάγκερ

Οι τρέλες της Μάργκαρετ Τριντό ξεκίνησαν ενώ ήταν παντρεμένη με τον πρωθυπουργό του Καναδά. Το 1977, σε ηλικία 28 ετών, η Μάργκαρετ πήγε σε συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς στο Τορόντο, δύο βράδια στη συνέχεια. «Κάθε φορά έφτανε στη συναυλία με τον Μικ Τζάγκερ και τον κιθαρίστα Ρον Γουντ», έγραφαν εκείνη την εποχή τα καναδικά ΜΜΕ.


Εκείνες τις ημέρες ο Μικ Τζάγκερ είχε συλληφθεί με 22 γραμμάρια ηρωίνη και η παρέα με την γυναίκα του πρωθυπουργού προκάλεσε σκάνδαλο. Αλλά η Μάργκαρετ αδιαφορούσε: αντί να γιορτάζει τα 6α γενέθλια γάμου με τον Πιέρ Ελιοτ Τριντό, διασκέδαζε προκλητικά με το διασημότερο ροκ συγκρότημα της εποχής.


Λίγες ημέρες αργότερα, η νεαρή γυναίκα μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει ένα μπαλέτο στο City Center, αλλά προφανώς ακολουθούσε τους Ρόλινγκ Στόουνς που βρίσκονταν επίσης στην πόλη. Η Μάργκαρετ το αρνήθηκε κατηγορηματικά, τα μίντια την παρουσίασαν ότι έλεγε ψέμματα και το σκάνδαλο γιγαντώνεται. Ο δημόσιος διάλογος επικεντρώθηκε στο πρόσωπό της και οι δημοσιογράφοι κατέκλυζαν με ερωτήσεις τον πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε από την Οττάβα το περιβόητο «η Μάργκαρετ θέλει να έχει μια ιδιωτική ζωή προς το παρόν»!


Ωστόσο το σκάνδαλο πήρε τέτοιες διαστάσεις που ο Καναδός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παρέμβει τηλεοπτικά για να αρνηθεί ότι η σύζυγός του έχει δεσμό με τον Ρον Γουντ! Δύο μήνες αργότερα το ζεύγος Τριντό χώρισε.
Και μόνο το 2000 ειπώθηκε η αλήθεια από τον Κηθ Ρίτσαρντς, στην αυτοβιογραφία του Life, όπου έγραψε ότι η Μάργκαρετ Τριντό είχε πράγματι σχέση με τον Ρον Γουντ αλλά και με τον Μικ Τζάγκερ!


«Γιατί παντρεύτηκα τον Πιέρ; Διότι με επέλεξε και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο χάρισμα ενός ανθρώπου όπως εκείνος. Για οποιονδήποτε άλλον, στην ηλικία του, θα είχα αδιαφορήσει, αλλά ο Πιέρ ήταν διαφορετικός. Ο γάμος μας ήταν ένα λάθος εξαιτίας της διαφοράς ηλικίας αλλά και γιατί ο Πιέρ πίστευε ότι θα με διαμορφώσει σαν πλαστελίνη σε μικρή τέλεια γυναίκα. Μάλλον δεν ήξερε με ποιά είχε να κάνει! Σαν ζευγάρι ήμασταν σκέτη καταστροφή, αλλά σαν γονείς κάναμε καλή δουλειά μαζί. Ναι, αυτό το πετύχαμε».

Η Μάργκαρετ έχει δηλώσει ότι η χρυσή φυλακή του πρωθυπουργικού μεγάρου επιδείνωσε την υγεία της. «Εζησα τεράστιες πιέσεις που δημιούργησαν μια ψυχική ανισορροπία. Οι τρεις εγκυμοσύνες επιδείνωσαν την κατάσταση. Μέσα σε επτά χρόνια δεν μπορούσα πιά, ένιωθα ότι τρελαινόμουν και μου χρειάστηκε τεράστια δόση θάρρους για να φύγω από αυτόν τον γάμο. Αλλά δεν είχα επιλογή, είτε θά’φευγα είτε θα τελείωνα».


Η ανέμελη ζωή της Μάργκαρετ Τριντό στοίχισε στην εικόνα της. Επί σειρά ετών οι Καναδοί ειρωνεύονταν την πρώην Πρώτη Κυρία και φήμες ήθελαν τον Τζάστιν Τριντό να είναι γιός του Φιντέλ Κάστρο, με τον οποίο υποτίθεται η Μάργκαρετ είχε απατήσει τον σύζυγό της! Τις φήμες επιδείνωσε η ίδια όταν δήλωσε για τον κομμουνιστή ηγέτη της Κούβας, όταν τον συνάντησε για πρώτη φορά:
[Η κυρία Τριντό] θυμάται ότι ο κ. Κάστρο ήταν πολύ ζεστός και χαριτωμένος άνθρωπος. «Χαίρομαι όταν βρίσκομαι στη συντροφιά του»...[...]


Στο ίντερνετ μάλιστα κυκλοφορούσε φωτογραφία για δήθεν ομοιότητα του Τζάστιν Τριντό με τον Κάστρο:
Αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει τις φήμες, φυσικά. Μπορεί η κυρία Τριντό να είχε πολλούς εραστές, αλλά ο Τζάστιν Τριντό γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1971, ενώ η Μάργκαρετ συνάντησε τον Κάστρο για πρώτη φορά το 1976. Σε αυτή την συνάντηση ο Τζάστιν ήταν ήδη 4,5 ετών. Και το μωρό που κρατάει στα χέρια του ο Φιντέλ Κάστρο δεν είναι ο νυν πρωθυπουργός του Καναδά, αλλά ο αδελφός του Μισέλ, στην συνάντηση των Τριντό το 1976.

Σήμερα, η Μάργκαρετ Τριντό βρίσκεται στο πλευρό του γιού της πρωθυπουργού του Καναδά, ασχολείται με την καταπολέμηση του διπολισμού, είναι συγγραφέας και φωτογράφος. Τίποτα πάνω της δεν θυμίζει πια την άγρια νεαρή που χόρευε στο Studio 24, με τον Αντι Γουόρχολ και την Λάιζα Μινέλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ