Κόλαση φωτιάς στις Μαλδίβες: Στάχτη έγινε υπερπολυτελές θέρετρο όπου συχνάζουν διασημότητες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Κόλαση φωτιάς στις Μαλδίβες: Στάχτη έγινε υπερπολυτελές θέρετρο όπου συχνάζουν διασημότητες [εικόνες & βίντεο]

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και εξαπλώθηκε γρήγορα (Φωτογραφία: Instagram)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στάχτη» έγιναν τα όνειρα των θαμώνων ενός υπερπολυτελέστατου θερέτρου στις Μαλδίβες για ήρεμες διακοπές όταν το Gili Lankafushi τυλίχτηκε στις φλόγες αναγκάζοντάς τους να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν στην παραλία.

Η φωτιά στην ατόλη North Male πιθανότατα ξέσπασε εντελώς ξαφνικά γύρω στις 11 το βράδυ τοπική ώρα σε μία από τις βίλες που βρίσκονται πάνω σε πασσάλους ή κάπου κοντά και υποβοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή εξαπλώθηκε γρήγορα στο εστιατόριο και την κουζίνα του θερέτρου αναγκάζοντας τους τουρίστες, που είχαν πληρώσει από 5.000 δολάρια και πάνω για τη διαμονή τους, να τρέξουν άρον-άρον προς την παραλία για να γλιτώσουν από τον πύρινο εφιάλτη.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος του πολυτελέστατου θερέτρου (βίντεο: YouTube)

Το Gili Lankanfushi, που είναι προσβάσιμο μόνον διά θαλάσσης, περιλαμβανόταν πέρυσι στις πέντε κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες του πλανήτη στον κατάλογο του TripAdvisor και είναι δημοφιλής προορισμός διασημοτήτων όπως ο Τόμι Λι (ιδρυτικό μέλος των Motley Crue και πρώην σύζυγος της Πάμελα Άντερσον) και ο διάσημος -ειδικά από την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Πιανίστας»- Αμερικανός ηθοποιός Έιντριεν Μπρόντι.

Έντρομοι θαμώνες έτρεξαν στην παραλία για να σωθούν (Φωτογραφία: Instagram/alixavadh)

«Ξυπνήσαμε τα μεσάνυχτα και τρέξαμε έξω καθώς η φωτιά αποτέφρωνε μέρος του θερέτρου και πολλές βίλες. Ακόμη και φοινικόδεντρα είχαν τυλιχθεί στις φλόγες και σωριάζονταν με πάταγο στην παραλία. Είχαμε τρομοκρατηθεί», είπε μία από τους ενοίκους, που πρόλαβε να γλιτώσει με τον σύντροφό της και τον δίχρονο γιο τους καθώς τα μέλη του προσωπικού με παροιμιώδη ψυχραιμία μοίραζαν σωσίβια και μάσκες στους θαμώνες.

Η έγκαιρη επέμβαση πυροσβεστών και διασωστών απέτρεψε τα χειρότερα (Φωτογραφία: Instagram/alixavadh)

Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν μετά από πολύωρη μάχη να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι θαμώνες μεταφέρθηκαν σε άλλη ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ