Σιωπή και αμηχανία από Μαξίμου για τις δηλώσεις Πολάκη -Στα χαρακώματα με τη ΝΔ για την υπόθεση Novartis - iefimerida.gr

Σιωπή και αμηχανία από Μαξίμου για τις δηλώσεις Πολάκη -Στα χαρακώματα με τη ΝΔ για την υπόθεση Novartis

Ο Παύλος Πολάκης και ο Αλέξης Τσίπρας / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μαίνεται τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Νοvartis και τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη.

Την ίδια στιγμή λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης ρίχνουν και οι χειρισμοί του Παύλου Πολάκη, ο οποίος πλέον βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και προκαλεί αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σιωπή και αμηχανία από Μαξίμου για Πολάκη

Τη σιωπή επέλεξε για ακόμα μία φορά το Μέγαρο Μαξίμου στο... μπαράζ αναρτήσεων του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε κατά της Δικαιοσύνης. Μάλιστα παρά το μπαράζ των αντιδράσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τα λεγόμενα Πολάκη, το Μαξίμου παρέμεινε αμήχανο, αλλά σιωπηλό για τη στάση του κυβερνητικού στελέχους.

Μάλιστα στην αμφίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Ελληνική Δικαιοσύνη... αντιμετωπίζεται ως η μόνη υπεύθυνη για την έναρξη, την κίνηση και τη διεκπεραίωση κάθε δικαστικής υπόθεσης και για την απόδοση των σχετικών ποινικών ευθυνών». Για να προσθέσει με νόημα ότι «είναι εκείνη που μπορεί να εκτιμήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και η μόνη που μπορεί να αξιολογήσει ποιες ενέργειές της εξακολουθούν ή όχι να είναι αναγκαίες...»

Οι ΑΝΕΛ αδειάζουν Πολάκη

Η υφυπουργός των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά άδειασε τον αναπληρωτή υπουργό Υγεία, δηλώνοντας στον ραδιοσταθμό Focus: «Δεν συμφωνώ με αυτά που είπε ο Πολάκης, με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αυτά γίνονταν και γίνονται δυστυχώς... Η Δικαιοσύνη έχει πολλή δουλειά το καταλαβαίνω, έχει μεγάλες υποθέσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθεί, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα».

Επίθεση Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν σε πρώτο πλάνο το εν λόγω ζήτημα και η κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει εκ νέου μεγάλες διαστάσεις. Ενδεικτική ήταν η πρώτη ανακοίνωση, από πλευράς Μαξίμου, που άφηνε αιχμές κατά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ καταλογίζοντας «πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση» στον πρόεδρο της ΝΔ. «Ισως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παραπέντε και δεν έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο Χριστοφοράκο και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Νοvartis». Για να ακολουθήσει ένα μπαράζ ερωτημάτων και από την Κουμουνδούρου καταλογίζοντας στη ΝΔ πως δεν θέλει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, παρά «τη σύγχυση και τη συγκάλυψη και αυτό ακριβώς είναι που συνιστά την πραγματική θεσμική εκτροπή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ