Κακοκαιρία «Σοφία»: Προβλήματα στην Εύβοια -Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά [εικόνες] - iefimerida.gr

Κακοκαιρία «Σοφία»: Προβλήματα στην Εύβοια -Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία «Σοφία» σαρώνει την μισή Ελλάδα από νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Από το απόγευμα άρχισε να δείχνει τα δόντια της και στην Εύβοια όπου άρχισαν τα πρώτα προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση.

Σύμφωνα με το tvstar.gr χωρίς ρεύμα είναι η Ιστιαία και τα γύρω χωριά.

Επίσης σημειώνονται πολλές πτώσεις δέντρων για τις οποίες σπεύδει η Πυροσβετική Υπηρεσία. Δέντρο που έπεσε πάνω σε δρόμο στους Παπάδες της Βόρειας Εύβοιας έχει εγκλωβίσει ΙΧ αυτοκίνητα.

Η χιονόπτωση είναι έντονη και πυκνή στην Βόρεια και κεντρική Εύβοια. Απαγορεύεται η μετακίνηση των φορτηγών στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Κακοκαιρία «Σοφία»: Προβλήματα στην Εύβοια -Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κακοκαιρία «Σοφία»: Προβλήματα στην Εύβοια -Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κακοκαιρία «Σοφία»: Προβλήματα στην Εύβοια -Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φθιώτιδα: Μάχη με το χιονιά – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Από τα ξημερώματα είναι στους δρόμους το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, οδηγοί, χειριστές και εργαζόμενοι, καθώς επίσης και όλοι οι διαθέσιμοι αστυνομικοί της Δ.Α. Φθιώτιδας για να αντιμετωπίσουν το χιονιά που χτύπησε από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο εθνικό δίκτυο το απαγορευτικό στα φορτηγά και ο σωστός συντονισμός, αυτή τη φορά αν και έπεσε αρκετό χιόνι, δεν υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία. Από τις 19:00, έχει έντονη χιονόπτωση στην περιοχή της Υλίκης και στο Μαρτίνο, αλλά το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο όπως υποστηρίζουν οι αρχές.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr επόμενος στόχος ήταν να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές αρτηρίες προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι, όπου δεν σταμάτησε να χιονίζει από το πρωί μέχρι και τώρα, με κάποια μικρά διαστήματα ύφεσης των φαινόμενων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, όπου υπήρχε αυξημένη κίνηση όλες τις ώρες λόγω της επιστροφής, ωστόσο δεν υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες και ο δρόμος παρέμεινε ανοιχτός. Στο ύψος της Λαμίας, στη διασταύρωση Σανατορίου υπήρχε μπλόκο για τα φορτηγά από την Τροχαία, ενώ τα ΙΧ κινούταν μόνο με αλυσίδες όπως και προς Μπράλο και προς Καρπενήσι.

Ξεπερνά το μισό μέτρο το χιόνι στον Ελικώνα

Χιονίζει σε όλο το Δήμο Λεβαδέων και στα ορεινά του Ελικώνα το χιόνι ξεπερνά σύμφωνα με την πολιτική προστασία του Δήμου τους 50 πόντους.

Κανένα χωριό σύμφωνα με σχετική ενημέρωση δεν είναι αποκλεισμένο και η κίνηση των οχημάτων από και προς τα χωριά Αγία Άννα, Κυριάκι, Αγία Τριάδα, Κορώνεια και Ζερίκι γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν αναφερθεί στις περιοχές της Αρβανίτσας και της Παναγίας της Καλαμιώτισσας στο Κυριάκι λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου.

Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες αποπαγετοποίησης στους πρωτεύοντες και δευτερεύοντες άξονες της Λιβαδειάς.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση στο κέντρο της Λιβαδείας.

Χιονίζει στο κέντρο της Λιβαδειάς

Αράχωβα: Σώοι οι 50 επιβάτες λεωφορείου που εξετράπη της πορείας του

Στο μεταξύ αίσιο τέλος είχε η ταλαιπωρία των 50 επιβατών του λεωφορείου που εξετράπη της πορείας του λίγο μετά τις 14:00 της Πέμπτης στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, έβαλαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας και η Π.Υ. Λιβαδειάς.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στην Αράχωβα συνοδεία εκχιονιστικού μηχανήματος και συνεχίζουν με χαμηλές ταχύτητες το ταξίδι της επιστροφής τους.

Παράλληλα οι υπηρεσίες κατάφεραν να ξεκολλήσουν και το βαρύ όχημα το οποίο κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στον χιονισμένο δρόμο.

Κακοκαιρία «Σοφία»: Προβλήματα στην Εύβοια -Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Δείτε Live πού χιονίζει τώρα μέσα από τις κάμερες στο διαδίκτυο και πώς είναι ο καιρός σε δέκα περιοχές στην Ελλάδα:


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ