Η Φώφη συναντάται με την Ενωση Δικαστών & Εισαγγελέων - iefimerida.gr

Η Φώφη συναντάται με την Ενωση Δικαστών & Εισαγγελέων

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά -Φωτογραφία αρχείου: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συναντάται αύριο Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά.

Η συνάντηση θα γίνει στις 11.30 π.μ. στο γραφείο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή, στον απόηχο των εξελίξεων στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis αλλά και των καταγγελιών των Δικαστών και Εισαγγελέων για θεσμικό ατόπημα του Παύλου Πολάκη, με αφορμή την ανάρτηση του αναπληρωτή υπ. Υγείας. κατά των δικαστών

Ταυτόχρονα, η συνάντηση Γεννηματά με δικαστικούς έρχεται λίγες μόνον ώρες μετά το κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς «τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουν από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν» όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στόχος της Φώφης Γεννηματά είναι να παράσχει στήριξη στους θεσμικούς εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Επιπλέον, κατά την Χ. Τρικούπη, η συνάντηση θα συμβάλει στην ανάδειξη των θεμάτων που και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχαν θέσει για περιπτώσεις παρέμβασης της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία. Μια κατάσταση που επιβεβαιώθηκε περίτρανα μετά και την σημερινή καταγγελία της Ενωσης Δικαστώνκαι Εισαγγελέων κατά Πολάκη. Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ αυτές οι καταγγελίες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη παρακράτους και προσιδιάζουν με πρακτικές παραδικαστικού κυκλώματος.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτιν» αφήνοντας σαφείς αιχμές για πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή που δραστηριοποιούνται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση Χρηστίδη:

«Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει τονίσει επανειλημμένα ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο. Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτιν. Η Παράταξή μας έχει διαχρονικά σταθερό και διαρκές μέτωπο με τα φαινόμενα αυτά. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι η αντιμετώπισή τους δεν γίνεται a la carte. Χρειάζεται ανοιχτή σύγκρουση με τους εκφραστές τους. Χωρίς εκπτώσεις, υπεκφυγές, με ονόματα και διευθύνσεις που περιλαμβάνουν και τους παλιούς και τους νέους εργοδότες τους. Σε αυτό το μέτωπο έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Νέα Δημοκρατία να πράξει τα δέοντα στα του οίκου της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ