Γιατί να επιλέξετε μια καριέρα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού - Ποιες είναι οι ευκαιρίες και τι υπόσχεται - iefimerida.gr

Γιατί να επιλέξετε μια καριέρα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού - Ποιες είναι οι ευκαιρίες και τι υπόσχεται

ALBA GRADUATE BUSINESS SCHOOL
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είστε ικανοί στις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία. Διαθέτετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και σας αρέσει να συναναστρέφεστε ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα. Θέλετε να εξελίσσεστε συνεχώς και να κάνετε μια εργασία που θα σας προσφέρει συνεχώς νέα ερεθίσματα.

Αν μαζί με τις παραπάνω ικανότητες, σας χαρακτηρίζει η στρατηγική σκέψη, η τάση να κατανοείτε τι κινητοποιεί τους ανθρώπους, η επιθυμία να εργαστείτε σε ένα περιβάλλον ανθρωποκεντρικό, και να επιφέρετε θετικές αλλαγές στη λειτουργία μίας επιχείρησης, τότε μία σταδιοδρομία στο HR είναι για εσάς. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν το ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού, και αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στο να προσελκύσουν και να διατηρήσουν καλούς επαγγελματίες.

Γιατί να επιλέξετε μια καριέρα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού  - Ποιες είναι οι ευκαιρίες και τι υπόσχεται | iefimerida.gr 0



Πόσα πράγματα όμως γνωρίζετε για τη σταδιοδρομία στο HR;
Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στο management. Όλο και περισσότεροι οργανισμοί αναγνωρίζουν πλέον τον στρατηγικό ρόλο του ανθρώπινου κεφαλαίου στην επίτευξη σημαντικών επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, στην αειφόρο ανάπτυξη και στην καινοτομία.

Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί ένα από τα βασικότερα τμήματα μιας εταιρείας και στόχο έχει τις απαραίτητες ενέργειες για την εργασιακή και προσωπική ικανοποίηση των εργαζομένων, όπως και την ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ τους.

Οι επιλογές είναι πολλές, και οι θέσεις που ενδεχομένως να κληθεί να στελεχώσει κάποιος κινούνται σε τομείς όπως εκπαίδευση και διαχείριση προσωπικού, πρόσληψη επαγγελματιών για τις ανάγκες μίας εταιρείας, ανάπτυξη προσωπικού, υπηρεσίες μισθοδοσίας, κ.ά.

Γιατί να επιλέξετε μια καριέρα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού  - Ποιες είναι οι ευκαιρίες και τι υπόσχεται | iefimerida.gr 1

Πώς μπορώ να ξεκινήσω μια σταδιοδρομία στο HR
Σε αυτή την εποχή της ψηφιακής επανάστασης αλλά και της αλλαγής στο εργασιακό τοπίο τόσο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι σπουδές στο HR αναδεικνύονται πιο επίκαιρες από ποτέ. Παρακολουθώντας στενά τις τάσεις της αγοράς, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, προσφέρει το ΜSc in Strategic Human Resource Management, ένα σύγχρονο μεταπτυχιακό για τη νέα γενιά των στελεχών HR.

Συγκεκριμένα:
Το πρόγραμμα έχει βιωματικό χαρακτήρα και προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη λειτουργία ενός σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος και να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη, μέσα σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες. Έτσι, αποκτούν άμεση πρόσβαση στις καθημερινές δραστηριότητες, στις πρακτικές και στα εργαλεία που χρησιμοποιεί ένα Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και στις πολυεπίπεδες και αναδυόμενες προκλήσεις, με τις οποίες τα στελέχη του HR έρχονται αντιμέτωπα στη σημερινή εποχή.

  • Συμβουλευτική Καριέρας
  • Σεμινάρια προετοιμασίας για εύρεση εργασίας
  • Εκδηλώσεις Καριέρας
  • Ημέρες Καριέρας: The Alba Career Forum
  • Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής αυτής διαδικασίας, οι φοιτητές γνωρίζουν και συνεργάζονται με καταξιωμένους επαγγελματίες στον τομέα της εξειδίκευσής τους. Έτσι, διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους και αντλούν χρήσιμες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο τομέα και πώς μπορούν να εξελιχθούν μέσα σε αυτόν.
  • Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Alba Graduate Business School παρέχει συνεχή συμβουλευτική υποστήριξη, σε θέματα που αφορούν από τη διαχείριση σταδιοδρομίας και την προετοιμασία για συνέντευξη, μέχρι την αναζήτηση εργασίας, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, με τους παρακάτω τρόπους:
Γιατί να επιλέξετε μια καριέρα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού  - Ποιες είναι οι ευκαιρίες και τι υπόσχεται | iefimerida.gr 2

Ποια τα οφέλη του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού: Σίγουρη σταδιοδρομία και μελλοντική καριέρα
Το μεταπτυχιακό του Alba έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χαράζει το μονοπάτι για μια πετυχημένη καριέρα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Και αυτό αποδεικνύεται από τα νούμερα:

1. Αυτήν τη στιγμή, το 100% των αποφοίτων του MSc in Strategic HRM για το 2018, που δεν εργάζονταν στο ξεκίνημα των σπουδών τους, έχουν ήδη απορροφηθεί σε θέσεις στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού.

2. Επίσης, ένα 20% των φοιτητών έκαναν στροφή στην καριέρα τους και μεταπήδησαν στον συγκεκριμένο χώρο, εξελίσσοντας την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

3. Οι φοιτητές του MSc in SHRM καλούνται να ενσωματώσουν στην εκπαίδευσή τους εμπειρίες και δεξιότητες απαραίτητες και πολύτιμες για την επαγγελματική τους ολοκλήρωση και εξέλιξη. Σε αυτό, καθοριστική συμβολή έχει το Πρόγραμμα Μαθητείας του Αlba, ένα πρόγραμμα με έντονα βιωματικό χαρακτήρα που συμπληρώνει την εκπαίδευση του επαγγελματία με τις απαραίτητες πρακτικές δεξιότητες.

  • Έχει διάρκεια 3 μήνες και προσφέρεται ως «μάθημα επιλογής» κατά την τελευταία περίοδο των μεταπτυχιακών σπουδών.
  • Μέχρι σήμερα, 70 φοιτητές του MSc in Strategic HRM έχουν παρακολουθήσει Πρόγραμμα Μαθητείας σε γνωστές επιχειρήσεις, κυρίως στους κλάδους των Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, των Καταναλωτικών Προϊόντων, του Λιανικού Εμπορίου, του Τουρισμού, των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής.

Το 2018, 1 στους 3 φοιτητές που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προσλήφθηκε σε θέση πλήρους απασχόλησης στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας με την οποία συνεργάστηκε. Επίσης, το 90% των υπόλοιπων φοιτητών απορροφήθηκε σε αντίστοιχα τμήματα άλλων επιχειρήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Γιατί να επιλέξετε μια καριέρα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού  - Ποιες είναι οι ευκαιρίες και τι υπόσχεται | iefimerida.gr 3

Τι λένε οι ίδιοι οι φοιτητές για το πρόγραμμα μαθητείας
«Η μαθητεία μου ήταν μία από τις κομβικές περιόδους στη διάρκεια των σπουδών μου. Η γνώση, η πρακτική εμπειρία και η προοπτική προς τις πραγματικές λειτουργίες ήταν πολύτιμη. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω νέους ανθρώπους με διαφορετική προσωπικότητα, να χτίσω σχέσεις εμπιστοσύνης και, το πιο σημαντικό, να ανοίξω την πόρτα στη μελλοντική μου σταδιοδρομία και να ζήσω μία ζωή που μου ταιριάζει».

«Η 3μηνη μαθητεία μού έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω μία εκ των έσω ματιά στο επαγγελματικό μου αντικείμενο και να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τις δεξιότητές μου. Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε μία πολύτιμη αφετηρία για τη σταδιοδρομία μου και θα σύστηνα σε όλους να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτο το πρόγραμμα μαθητείας του Alba».

«Η πρακτική μου σε μία κορυφαία πολυεθνική μού πρόσφερε μία μοναδική εμπειρία, εξαιρετικά αποδοτική από την άποψη επένδυσης χρόνου. Το θερμό καλωσόρισμα της ομάδας μαζί με το ανοιχτό μυαλό, την προθυμία τους και την καθοδήγηση με έκαναν να αισθανθώ άνετα εξαρχής, με ενθάρρυναν να αναλάβω πρωτοβουλίες και πρότζεκτ που συνέβαλαν σε μία μοναδική εμπειρία μάθησης. Συνολικά, η μαθητεία μου με βοήθησε να φτάσω στο απόγειο της επιτυχίας μου».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο e-book

Τελευταία προθεσμία για υποβολή αίτησης: 14 Ιανουαρίου 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ALBA διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ