Παγκόσμια πρωτιά για την Κίνα: Πολεμικό πλοίο πραγματοποιεί δοκιμές με ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Παγκόσμια πρωτιά για την Κίνα: Πολεμικό πλοίο πραγματοποιεί δοκιμές με ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο [εικόνες]

Ένα ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο διακρίνεται στην πλώρη αποβατικού σκάφους (Φωτογραφία: Twitter)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνες από το δυνητικά ισχυρότερο ναυτικό όπλο στον κόσμο να δεσπόζει στην πλώρη ενός κινεζικού πολεμικού πλοίου κάνουν το γύρο του κόσμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Πεκίνο κόβει πρώτο το νήμα στην επιχειρησιακή δοκιμή του όπλου νέας γενιάς, μπροστά από ΗΠΑ και Ρωσία.

So far, the clearest photo of the railgun. pic.twitter.com/owrdV0JpCt

Toν περασμένο Φεβρουάριο είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες φωτογραφίες με το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο στο αποβατικό Χαϊγιάνγκ Σαν (Φωτογραφία: Twitter)

Οι φήμες για το «υπερόπλο» είχαν κυκλοφορήσει πέρυσι όταν είδαν το φως της δημοσιότητας εικόνες από το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο τοποθετημένο στο πλοίο Χαϊγιάνγκ Σαν και τώρα φαίνεται πως επιβεβαιώνονται από μια θολή φωτογραφία του αποβατικού σκάφους να πλέει στον ανοικτό ωκεανό, που αναρτήθηκε στα αυστηρά ελεγχόμενα από το Πεκίνο μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.

Long time no see, the railgun test ship is spotted undergoing sea trials these days. pic.twitter.com/WdxXkyYWrF

Αναλυτής που παρακολουθεί τις κινήσεις του πολεμικού Ναυτικού της Κίνας ανήρτησε μια σειρά από φωτογραφίες του όπλου νέας γενιάς πάνω σε πολεμικό σκάφος κλάσης 072III (Φωτογραφία: Twitter)

Σύμφωνα με επίσημες αμερικανικές εκθέσεις το κινεζικό κανόνι μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση σχεδόν 125 ν.μιλίων με ταχύτητα 1,6 μιλίων το δευτερόλεπτο, ενώ το πολεμικό ναυτικό της Κίνας σχεδιάζει να έχει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στα σκάφη του το όπλο αυτό μέχρι το 2025.

Το κανόνι του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου είναι πιο κοντό από τα αντίστοιχα συμβατικά (Φωτογραφία: Twitter)

Αντί για πυρίτιδα το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο χρησιμοποιεί πανίσχυρους ηλεκτρομαγνήτες για να εκσφενδονίζει κατά μήκος δύο σιδηροτροχιών βλήματα με πολύ υψηλές ταχύτητες που φθάνουν τα επτά Mach, δηλαδή περίπου 3 χλμ/δευτερόλεπτο -μιάμιση φορά ταχύτερα από τα συμβατικά κανόνια!

Εξειδικευμένα sites στη Δύση προσπαθούν να μαντέψουν πόσο προηγείται πράγματι η Κίνα στην κούρσα για τις δοκιμές εν πλω του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου (Βίντεο: YouTube/ New Update Defence)

Λεπτομέρειες για το κινεζικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο διέρρευσε ένας αναλυτής ονόματι Νταφένγκ Κάο, που παρακολουθεί τις κινήσεις του πολεμικού Ναυτικού της Κίνας. Ο Κάο ανήρτησε μια σειρά από φωτογραφίες του όπλου νέας γενιάς πάνω σε πολεμικό σκάφος κλάσης 072III στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo επισημαίνοντας ότι σίγουρα πρόκειται για ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο, αφού διαθέτει μια κοντή, χοντρή κάνη. Ενώ επικαλείται πληροφορίες από έναν λογαριασμό απόστρατου αξιωματούχου του Κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού επίσης στο Weibo, ο οποίος είπε ότι έχει εγκριθεί εδώ και χρόνια η τοποθέτηση τέτοιου όπλου σε πολεμικό σκάφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ