Τελευταίο χαρτί για την κυβέρνηση η Novartis -Χαρακτηριστικά σκανδάλου παίρνει η υπόθεση - iefimerida.gr

Τελευταίο χαρτί για την κυβέρνηση η Novartis -Χαρακτηριστικά σκανδάλου παίρνει η υπόθεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ζήτημα που, πλέον, πλήττει ευθέως την Δημοκρατία και την λειτουργία των θεσμών στην χώρα, αναδεικνύονται οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην υπόθεση NOVARTIS, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με τον προστατευόμενο μάρτυρα κ. Νίκο Μανιαδάκη (με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου», στην δικογραφία).

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, καταγγέλλει και θέτει ερωτήματα για την ύποπτη και αντιθεσμική διαπλοκή της κυβέρνησης με συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, ενώ ταυτόχρονα ζητά την απομάκρυνση του υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη από την θέση του, λόγω των πρωτοφανών παρεμβάσεών του στην λειτουργία της Δικαιοσύνης και των κατηγοριών του εναντίον συγκεκριμένων λειτουργών της, για «αδράνεια και καθυστερήσεις»!


Η οξύτατη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία καλούν τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει την «θεσμική εκτροπή» που κατά την γνώμη τους συνιστούν οι προκλητικές δηλώσεις-παρεμβάσεις του κ. Πολάκη επί των τελευταίων πρωτοφανών εξελίξεων στην υπόθεση NOVARTIS και ν’ αποτρέψει «παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον», αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου των αντιδράσεων- αλλά και των διάχυτων ανησυχιών για την ίδια την Δημοκρατία στην χώρα...

Η ξαφνική... μετατροπή του «προστατευόμενου μάρτυρα» (και τους τρεις, ο κ. Τσίπρας τους είχε χαρακτηρίσει «τολμηρούς ήρωες»...) κ. Μανιαδάκη σε κατηγορούμενο, η αποκάλυψη του ονόματός του από τον κ. Πολάκη και οι απειλές του τελευταίου ότι «έπεται συνέχεια» (την οποία γνωρίζει πώς, άραγε;) αλλά και οι καταγγελίες του ίδιου του κ. Μανιαδάκη ότι του απήγγειλαν κατηγορίες και του απαγόρευσαν την έξοδο από την χώρα ξαφνικά στις 28 Δεκεμβρίου επειδή αρνήθηκε να καταθέσει «στοιχεία» για δωροληψία εναντίον των κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, τα οποία... δεν έχει, όπως δήλωσε δημόσια, δικαιολογούν απολύτως τις υποψίες και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται περί προφανούς περίπτωσης άσκησης εκβιασμού... πολιτικό-δικαστικής μεθόδευσης.

Αντιπερισπασμός στο Σκοπιανό

Η όλη υπόθεση της NOVARTIS, «του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους!» όπως διαβεβαίωνε πριν 11 μήνες ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος... πριν καν η αρμόδια εισαγγελέας αποστείλει την δικογραφία στην βουλή (άρα το περιεχόμενο της ήταν απόρρητο!), έπεσε στον πολιτικό στίβο Φεβρουάριο του 2018, μετά τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό». Ως αντιπερισπασμός και προεκλογική μεθόδευση... μακράς στόχευσης από την κυβέρνηση.

Κατά την συζήτηση στην Βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, δεν προέκυψε κανένα αδιάσειστο στοιχείο για τους δύο «κατηγορούμενους» πρώην πρωθυπουργούς και τους επτά πρώην υπουργούς Υγείας, όπως απεδείχθη και από τα (ξεχωριστά...) πορίσματα των κομμάτων.

Παρά ταύτα, η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίσθηκε, για διαπραχθέντα αδικήματα μη πολιτικών προσώπων, και σ’ όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, δεν έλειψαν (κυρίως από τον κ. Πολάκη- αλλά όχι μόνον) οι «προειδοποιητικές» καταγγελίες ότι « η υπόθεση δεν δεν έκλεισε, οι ένοχοι πολιτικοί θα υποστούν τις συνέπειες!», καθώς επίσης και «δημοσιογραφικές πληροφορίες» συγκεκριμένων εντύπων και δημοσιογράφων φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση, ότι «προκύπτουν νέα στοιχεία!».

Προεκλογική αναθέρμανση της υπόθεσης

Καθώς εξαντλείται ο χρόνος προς τις εκλογές και η κυβέρνηση δεν κρύβει καν τις προθέσεις της για την δημιουργία πολωτικού, σχεδόν εμφυλιοπολεμικού, προεκλογικού κλίματος ( υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Κυρίτσης εξέφρασε την... πρόβλεψη ότι «οι εκλογές τελικά, μπορεί και να μην γίνουν»!), η «αναθέρμανση» της υπόθεσης NOVARTIS, ήταν περίπου προεξοφλημένη.

Αλλά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών και νομικών κύκλων, η... «σούπα» έκοψε εξ αιτίας της άρνησης του κ. Μανιαδάκη να καταθέσει «στοιχεία» που αφορούσαν τους κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. Κάτι στο οποίο αν συναινούσε, είναι προφανείς οι εντυπώσεις που θα εδημιουργούντο και η πολιτική τους εκμετάλλευση από την κυβέρνηση.

Από προστατευόμενος μάρτυρας, κατηγορούμενος

Είναι απολύτως ενδεικτικό, ότι ο κ. Μανιαδάκης (που επί ένα χρόνο σχεδόν δεν είχε καταθέσει σχετικά στοιχεία, τα οποία και προφανώς του είχαν ζητηθεί...), είχε ταξιδέψει, υπό καθεστώς «προστατευόμενου μάρτυρα», στο εξωτερικό πάνω από... 60 φορές μέσα στο 2018. Και ουδέποτε είχε τεθεί θέμα απαγόρευσης εξόδου του από την χώρα. Αυτό συνέβη λίγο πριν την πρωτοχρονιά, και ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει σχετικά την αρμόδια εισαγγελέα, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν στο αεροδρόμιο για ν’ αναχωρήσει με την οικογένειά του!

Όπως δήλωσε ο κ. Μανιαδάκης, κάποιος από τους άλλους δύο «προστατευόμενους μάρτυρες», άγνωστο για ποιο λόγο και υπό ποίες πιέσεις, «αποκάλυψε»... ξαφνικά, και μετά 11 ολόκληρους μήνες σιωπής και αλλεπάλληλων καταθέσεων στην ανακρίτρια , ότι είχε και ο ίδιος δωροδοκηθεί από την NOVARTIS! Και, ως εκ τούτου, από μάρτυρας μετετράπη σε... κατηγορούμενο!

Η αντιπολίτευση αλλά και δικαστικοί και νομικοί κύκλοι, εκφράζουν ανοικτά την εκτίμηση ότι πρόκειται περί καταφανούς επιχείρησης εκβιασμού του μάρτυρα (ενδεχομένως και αποστολής... μηνύματος στους άλλους δύο), για να καταθέσει «στοιχεία» που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και ορισμένων «πρόθυμων» δικαστικών λειτουργών...

Τους... μη πρόθυμους, ανέλαβε να στιγματίσει (επώνυμα μάλιστα) ο κ. Πολάκης, παντελώς αναρμόδιος και, φυσιολογικά, μη γνώστης του περιεχομένου της εισαγγελικής έρευνας! Εξ ου και η οξύτατη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που καλούν τον κ. Τσίπρα να παρέμβει άμεσα και ν’ αποκαταστήσει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Και της ίδιας της δημοκρατίας στην χώρα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ